Orbán figyeli a Heti hetest?

Még Orbán Viktor is érdeklődött két éve, mi hangzott el a Heti hetesben Andy Vajnáról – olvasható egy bírósági jegyzőkönyvben. Az ügyből per lett, mert a producer megsértődött Farkasházy Tivadar megjegyzése miatt.
A kormányfő is érdeklődött, mi hangzott el két esztendeje a Heti hetesben Andy Vajnával kapcsolatban – derül ki a Fővárosi Törvény nyilvános tárgyalásán 2013 novemberében felvett jegyzőkönyvből. Erről a producer-kormánybiztos beszélt, azt állítva, hogy felháborodott telefonokat kapott, mert a műsorban Farkasházy Tivadar róla valótlanságokat állított.

„Még maga a miniszterelnök is rákérdezett erre a bizonyos adásra" – olvasható a dokumentumban. Vajna még hozzátette: „különösebb problémám nem volt belőle, sikerült tisztáznom". Mindazonáltal jó hírnevének megsértése miatt személyiségi jogi pert kezdeményezett a humoristával szemben.

Farkasházy két éve a Heti hetesben azt mondta, hogy Vajna úgy beszél, mintha minden dolga rendben lenne Amerikában, de nem véletlenül nem megy vissza. Az is elhangzott, hogy ő az életében soha nem csinált művészfilmet. Mindezek miatt a producer kétmilliós kártérítést követelt, de a keresetet csütörtökön jogerősen elutasították.

A birtokunkban levő jegyzőkönyvben egyébként vélhetően egy elírás is van. Vajna ugyanis az irat szerint a tárgyaláson „állami vezetői, közgépes igazolvánnyal" igazolta magát. A kormánybiztosnak magyar személyi igazolványa és lakcímkártyája valóban nem volt – erősítette meg Magyar Gábor, a humorista jogi képviselője. Így tényleg az állami vezetői igazolványát mutatta be, lakcímét pedig egy amerikai jogosítvánnyal igazolta, ugyanakkor megadott egy budapesti értesítési címet is. A „közgépes" viszont az ügyvéd szerint nyilvánvaló tévedés, mert „fényképes" igazolványról volt szó.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.