„Orbán és Matolcsy vagyonával kell feleljen a Quaestor csődjéért”

A Demokratikus Koalíció hiányosnak tartja a Fidesz vagyonzárolási javaslatát.
„Vannak olyan személyek, akik államigazgatási tevékenységi körben” hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Quaestorral kapcsolatos helyzet kialakuljon – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László, az ellenzéki párt alelnöke. A független képviselő közölte, olyan módosító javaslatot készítettek, amely szerint Orbán Viktor kormányfőnek és Matolcsy György jegybankelnöknek saját vagyonukkal kell felelniük a Quaestor csődjéért.

A politikus azt mondta, az ügy károsultjainak kezdettől fogva azzal kellett szembesülniük, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy kibújjon a felelősség alól.

A Fidesz egy „látvány-törvénytervezetet” nyújtott be, amivel megpróbálja elfedni, amit az elmúlt hetekben elmulasztottak – jelentette ki Varju László, aki szerint a javaslat nem tesz meg mindent azért, hogy a felügyeleti oldal korán tudjon figyelmeztetni, nem tesz a bennfentes tevékenység hatékonyabb szabályozásáért, és nem ad választ a közpénzek külső kihelyezésére. Hozzátette: olyan széles körű hatósági jogosítvány kialakítása, mint ami az előterjesztésben szerepel, az egész vállalkozói szektort veszélyezteti.

Szijjártó elintézte

Személyesen hagyta jóvá Szijjártó Péter külügyminiszter Tarsoly Csaba most letartóztatott Quaestor-vezér diplomata útlevelének kiadását. Szijjártót idézve: így könnyebb volt.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.