Orbán egyik fotósa lesz a köztévé sajtófőnöke

Kobza Miklós, Orbán Viktor Facebook-oldalának korábbi szerkesztője lesz a közmédiát működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtófőnöke – értesült a Népszabadság.
Kobza tavaly júniusig a Miniszterelnökségen dolgozott. Egy időben a kormányfő, Orbán Viktor Facebook-oldalát kezelte, illetve nyilvános szereplésein a hivatalos fényképész, Burger Barna munkatársaként fotózta a miniszterelnököt. Orbán külföldi útjain készült képeit több alkalommal a Magyar Távirati Iroda is átvette.

A hvg.hu korábban azt írta, Kobza 2004-ben került be abba a kreatív és szövegíró csapatba, melyet Habony Árpád kommunikációs tanácsadó irányított. 2006 után egy ideig a fideszes vezetésű Bács-Kiskun megyei önkormányzat sajtóreferense volt. Lapunk úgy tudja, Kobza hétfőn már munkába is áll.

Elődje, Nagy Csilla szerdán közös megegyezéssel távozott az MTVA-tól. Ő november óta látta el ezt a posztot, de nem tudta pacifikálni a sajtó és a köztévé között évek óta fennálló rossz viszonyt. Az MTVA-nál átszervezik a teljes kommunikációt, csütörtökön a műsorokért felelős kommunikációs igazgató Grexa Liliána lett, akit a Moltól igazoltak le.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.