Orbán csak házi fotósának pózol?

Az MTI nem fotózhatta a miniszterelnököt, a Magyar Nemzet lett Orbán házi fotósa.
Szabó Bernadett / Reuters

Egyedül Orbán Viktorról nem közölt fotót a Magyar Távirati Iroda, pedig a Fidesz elnöke már reggel 8-kor leszavazott.

Az Index tudósítása szerint hiába jelent meg az MTI fotósa abban a XII. kerületi szavazókörben, ahol reggel 8-kor Orbán Viktor adta le a szavazatát, az utolsó pillanatban a főszerkesztő telefonon felhívta, hogy mégsem kell kép a miniszterelnökről. Az ügyről a helyszínen tartózkodó fotósoktól értesültek, és a történetet alátámasztani látszik, hogy az MTI 11-ig nem adott ki fotót Orbánról, ami az MTI történetében példátlan.

"A legvalószínűbb magyarázatnak az tűnik, hogy a miniszterelnök vagy a stábja inkább Orbán saját fotósának képeit látná szívesen az MTI-ben, hogy az állami hírügynökség a lehető legelőnyösebb képeket adja ki. Ez az MTI etikai szabályaival, hagyományaival azonban összeegyeztethetetlen. Úgy tudjuk, az ügy miatt kisebb botrány tört ki az MTI-ben" - értesült az Index.

Közben már megjelentek a fotók Orbán Viktor Facebook-oldalán arról, ahogyan a miniszterelnök feleségével szavaz Budapesten a XII. kerületben. Az első fotó azonos a Magyar Nemzet egyik fotójával, ami megerősíti a hvg.hu korábbi információját, mely szerint a Miniszterelnökség a Magyar Nemzettől kért fényképet a kormányfő szavazásáról.

Ezt délután három órakor megerősítést nyert, az MTI akkor tette közzé ugyanis a kormányfőről készült fotót, a következő forrásmegjelöléssel: MTI Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.