Orbán: Azt tartjuk magunkról, hogy okos és tehetséges nép vagyunk

Összefogás nélkül nincs kiváló teljesítmény - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a diákolimpikonok és tanáraik kitüntetési ünnepségén, az Országházban.
A kormányfő szavai szerint "legyen szó egy diák, egy vállalat vagy éppen egy nemzet sikeréről, mindig elmondható: nincs kiváló teljesítmény olyan összefogás nélkül, ahol mindenki pontosan teljesíti saját feladatát".

Ennek az összefogásnak köszönhetők Magyarország sikerei is az elmúlt években, valamint az is, hogy a most kitüntetett fiatalok már egytől egyig sikeres jövő elé néznek, minden esélyük megvan arra, hogy a világ bármely pontján megállják majd a helyüket - mondta Orbán Viktor, megköszönve egyúttal a diákok mögött álló tanárok és szülők összefogását.

"Mi, magyarok azt tartjuk magunkról, hogy okos és tehetséges nép vagyunk. Az időről időre ebben a Házban is felbukkanó ellenpéldák sem törik meg ezt a közmegegyezéses önértékelést. Érdekes módon a bennünket oly gyakran kancsalul látó külföldiek e tekintetben hasonlóképpen vélekednek rólunk" - fogalmazott, hozzátéve, a diákolimpiai sikerek azt bizonyítják, hogy e közvélekedés "kellő alapzaton áll".

A miniszterelnök a diákoknak azt mondta, "nem földtől elrugaszkodott az a gondolat", hogy éppen közöttük ülhet egy új Neumann János, Szent-Györgyi Albert vagy Rubik Ernő.

Beszéde után Orbán Viktor Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárral közösen adta át az elismeréseket a biológiai, csillagászati és asztrofizikai, filozófiai, fizikai, földrajzi, informatikai, kémiai és matematikai diákolimpián eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.