„Orbán arra kér felhatalmazást, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból”

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor kormányfő a kvótareferendumon valójában arra kér felhatalmazást, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.
Az Országgyűlés kedden rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást a kormány kezdeményezésére. A népszavazási kérdés úgy szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke keddi, az MTI-nek küldött közleményében kiemelte, mivel az Országgyűlésben népszavazás kiírásáról nem kétharmados szavazás döntött, a DK színeiben politizáló független képviselők bojkottálták a szavazást. Molnár Csaba szerint a kormány kérdése jogilag alkalmatlan bármiféle döntéshozatalra, emellett hazug is.

„Orbán Viktor valójában nem pár száz ember befogadásáról szavaztat, hiszen pontosan tudja, hogy nem lehetünk potyautasok az EU-ban, nem tarthatjuk a markunkat úgy, hogy közben kihúzzuk magunkat a közös feladatok alól. Orbán Viktor valójában arra kér felhatalmazást, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból. Ez pedig ellentétes a magyar emberek érdekeivel” – írta a politikus.

Molnár Csaba jelezte: a DK bojkottálni fogja az Európa-ellenes népszavazást, és a népszavazástól való távolmaradásra biztatnak, mert – megfogalmazásuk szerint – a távolmaradás is szavazat, mivel „aki távol marad, az Európára szavaz”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.