Orbán óránként kétmillióért beugrik Svájcba is

A kormányfő vasárnap az OTP-csoporthoz tartozó Air Invest magánrepülőgépével utazik el Párizsba, a szólásszabadságért és a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás áldozataiért tartott hatalmas békefelvonulásra. Visszafelé beugrik Zürichbe egy Fifa-rendezvényre.

A Népszabadság információi szerint a kormányfőnek bérelt Falcon 900EX bérleti dija repült óránként körülbelül 6-7000 euró, átszámítva körülbelül kétmillió forint. A délelőtt 10 órakor közölt útvonalterv szerint Orbán vasárnap este 7 órakor indulhat vissza a francia fővárosból, de nem közvetlenül Budapestre repül, hanem egy rövid időre megáll a svájci nagyvárosban, Zürichben is.

A magyar kormányfő Sepp Blatter FIFA-elnökkel 2012-ben
A magyar kormányfő Sepp Blatter FIFA-elnökkel 2012-ben
Stringer / Reuters

Azt nem tudni, hogy Orbánnak mennyiért bérelték a Falcon 900EX-et és azt sem, hogy miért tesz kitérőt, de a lánya, Ráhel jelenleg egy előkelő svájci vendéglátó-ipari magániskola, az École Hoteliere Lausanne diákja. A hvg úgy tudja, hogy a miniszterelnök Párizsba elviszi Trócsányi László igazságügyi minisztert és Hajdu János TEK-főigazgatót.

Időközben az Indexnek az utazással kapcsolatos kérdéseire válaszolt Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője is. „Péntek este kaptuk a francia kormány meghívását a mai eseményre, így gyorsan átszerveztük a programot, ma már Párizsban vagyunk a terror áldozataira emlékező köztársasági meneten, este pedig Zürichbe érkezik a miniszterelnök. Ott holnap - mint minden évben - a FIFA meghívására részt vesz a szervezet rendezvényén. Üdvözlettel: Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője” – hangzik a közlemény.

A repülési tervek szerint a gép este kilenckor hazatér, kérdés, ki lesz a fedélzetén, esetleg üresen ér földet Budapesten. És felmerül az is, ki fizeti a miniszterelnök útjának a költségeit, illetve, hogy Orbán eredetileg is Csányi Sándor gépével repült volna?

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.