galéria megtekintése

Órákkal szenteste előtt kapta vissza az elrabolt kisfiát a magyar anya

5 komment


Fekete Gy. Attila

December 24-án az illetékes francia bíróság visszaadta édesanyjának, Varró Katalinnak a két éves Leon Bálintot, akit még december 8-án rabolt el édesanyjától a volt élettársa Szombathelyről – tudta meg a Népszabadság Magyar Gábortól, az édesanya, Varró Katalin jogi képviselőjétől. Anya és kisfia már úton van Magyarországra.

Patrick Royer két és fél héttel ez előtt kedden rabolta el két éves fiát. Szombathelyen a nyílt utcán támadt rá a volt élettársára, aki a bölcsődéből éppen haza felé tartott a kis Leonnal. Öt óra körül járt az idő. Már sötétedett. A magyarul jól beszélő 46 éves francia férfi hátulról támadt gyermeke anyjára. Pillanatok alatt Katalin és a gyermeke is a földre kerültek. A feldühödött férfi ott ütötte a nőt, ahol csak érte, majd összerugdosta.

Patrick Royer
Patrick Royer
Forrás: Facebook

A férfinek volt egy segítője is, akivel egy Magyarországon bérelt kocsival érkezett a tetthelyre. Az autót később egy bevásárlóközpont parkolójában találta meg a rendőrség. Onnan Patric Royer saját autójával mentek tovább. Pár órával később a férfi egy sms-ben tudatta Varró Katalinnal, hogy „már otthon vannak". Később egy gyermekével közös szelfit is közzétett a Facebookon.

 

A rendőrség kezdetben eltűntként kereste Leont, és súlyos testi sértés lehetséges gyanúsítottjaként az apát. Néhány nappal később azonban az addig összegyűlt információk és az egyre dagadó botrány hatására európai elfogató parancsot adott ki ellene a szombathelyi bíróság.

Patrick Royer ugyanis már korábban is megkísérelte elrabolni, vagy ahogy ő fogalmazott, visszakapni a fiát. Áprilisban az unokájával sétáló nagyapát támadta meg és fújta le paprikaspray-vel. Akkor azonban nem sikerült elvinnie a kisfiút. A nagyapa feljelentése nyomán eljárás is indult ellene, de megúszta z ügyet egy ügyészi megrovással. Vélhetően az akkori kudarcból okulva hozott magával erősítést a decemberi akciójához.

A gyerekrablás (amely jogilag nem minősül annak, mivel a gyermek visszaadásáért elrablója nem támasztott követeléseket, az apában fel sem merült a gyermek visszaadásának gondolata) felgyorsította a Magyarországon és Franciaországban is több mint egy éve húzódó gyermekelehelyezési pereket.

Leon Bálint
Leon Bálint
Forrás: police.hu

Nemrég a magyar bíróság az anyánál helyezte el a kisfiút és a történtekre tekintettel azt is előírta, hogy az apa felügyelet nélkül nem találkozhat a fiával.

Franciaországban már korábban született egy bírósági döntés, amellyel a gyermeket az apának ítélték, ám kiderült, hogy az Patrick Royer megvezette a bíróságot. Egy olyan címet adott meg az anya tartózkodási helyéül, ahol ő garantáltan elérhetetlen volt a bíróság számára. Mivel a bírói megkeresésre nem reagált, az apának kedvező döntés született. Ám miután kiderült, hogy Patric Royer átverte a bíróságot, hatályon kívül helyezték a döntést.

Az új ítélet december 24-én született meg. Karácsony első napján Varró Katalin már elindult hazafelé. Nyilatkozni nem akart lapunknak, azt mondta, úton vannak, a kicsi lázas.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.