Ophélie eltűnése téma a párizsi parlamentben

Politikai szintre emelkedett Ophélie Bretnacher ügye Párizsban. A Budapesten eltűnt francia diáklány édesapja kapcsolatba lépett Nicolas Sarkozy francia elnök diplomáciai tanácsadóival és a miniszterelnöki hivatallal is.

Catherine Vautrin, Reims városának kormánypárti parlamenti képviselője pedig interpellációt intézett a külügyminiszterhez Ophélie eltűnésével kapcsolatban. A kérdésre a francia külügyminisztérium államtitkára válaszolt, jelezve, hogy a magyar és francia hatóságok eddig is mindent megtettek és a jövőben is megtesznek a lány felkutatására.

Ophélie apja emberrablás miatt tett feljelentést
Ophélie apja emberrablás miatt tett feljelentést

Vasárnap pedig a család és a barátok csendes felvonulást rendeznek Párizsban.  A menet  vasárnap délután kettőkor az Eiffel-torony közeléből indul, és a résztvevők a magyar nagykövetséghez sétálnak. Csendes menetet szerveznek vasárnap délután Budapesten is Ophélie barátai, hogy szolidaritásukat fejezzék ki az eltűnt diáklány családjával.

Lapunknak nyilatkozott Francis Bretnacher, Ophélie édesapja, aki elmondta: a magyar nyomozókat sosem bírálta, szavait az AFP francia hírügynökség budapesti tudósítása torzította el. Azt azonban különösnek tartja, hogy a magyar rendőrség még mindig nincs birtokában a kérdéses körzetben, az eltűnés éjszakáján intézett telefonhívások adatainak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.