Önkéntes segédápolónak hívják Orbánékat

Kórházi önkéntesnek hívja a kormánytagokat a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ).
Mint az a sajtónak eljuttatott levelükből kiderül: az érdekképviselet a kormánytagoktól és államtitkároktól azt kéri, hogy vállaljanak munkát az orvosok, ápolók és beteghordók mellett, hogy az érintettek közvetlenül szerezzenek tapasztalatot az egészségügy helyzetéről. A kormánytagok munkavégzését a törvény is lehetővé teszi. A friss munkaerő pedig csökkentheti az orvosok, az ápolók leterheltségét az influenzajárvány idején.
 
Mint írják: az önkéntes munka valódi Nemzeti Konzultációra is lehetőséget teremt, hiszen mind a dolgozókkal, mind a betegekkel közvetlen beszélgetéssel is meggyőződhetnek az érintettek a betegellátás nehézségeiről. Meggyőződésük, hogy az e fajta tapasztalatszerzés mindennél jobban meggyőzheti a döntéshozókat arról, hogy nincs életbevágóbb ügy, mint a gyógyítás feltételeinek javítása.
 
A FESZ Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárt arra kéri, biztosítsa a tisztelt kormánytagok, államtitkárok számára az egészségügyi államtitkárság által felügyelt közkórházakban az önkéntes munkához szükséges felkészítést és tárgyi feltételeket.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.