Olaszliszka: jogerősen 46 millió jár Szögi Lajos családjának

Jogerőre emelkedett a Szögi Lajos családja által indított kártérítési perben a tavaly októberben meghozott ítélet, amelyben a bíróság 46 millió forintra és a kamatok megfizetésére kötelezte az alpereseket - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője, elnökhelyettese kedden az MTI-t.

A tiszavasvári tanár három lánya, felesége, szülei és nagymamája 2010. március 1-jén benyújtott keresetlevelükben összesen 57 millió forint nem vagyoni kár és az autójukban okozott 388.850 forint vagyoni kár megtérítését kérték a nyolc alperestől - közölte Nyakó Zsuzsanna. Hozzátette: a nyolc olaszliszkai lakost a büntetőeljárásban a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve rongálás bűntette miatt ítélték el.

A kártérítési perben meghozott elsőfokú ítélet szerint az emberölésért életfogytig tartó fegyházra, illetve 5 és 15 év közötti börtönbüntetésre ítélt raboknak rabkeresményükből és vagyontárgyaik értékesítéséből kell megfizetniük a megállapított 46 millió forint kártérítést és a gyilkosság során megrongált gépkocsi helyreállítási költségét. A bíróság a nyolc alperest több mint 1,7 millió forint perköltség megfizetésére is kötelezte.

Szögi Lajos 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán gyermekeivel együtt autózott, amikor átfutott előtte egy kislány. A gyerek az árok szélén elesett. A férfi megállt, hogy megnézze, van-e valami baja a gyereknek. A lány hozzátartozói azt hitték, hogy Szögi Lajos elütötte a gyereket, ezért a tanárt kirángatták a kocsijából, és gyermekei szeme láttára agyonverték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.