Megválasztotta Orbánt a XXIV. pártkongresszus

Megtartotta XXIV. kongresszusát a Fidesz. A karanténba zárt tudósítóktól zavartalanul a csaknem ezerötszáz küldött újraválasztotta az egyetlen jelölt Orbán Viktort.

Orbán a Millenárison: bárki és bármi ellen kiállunk

Nem volt meglepetés a Fidesz XXIV. kongresszusán, hacsak az nem, hogy Orbán Viktor nem egyhangúlag választották meg elnöknek, mert a több mint 1500 küldött közül négyen nem rá szavaztak

A Fidesz-kongresszus fenékszínpada

Az optimista egység rózsaszín köde ülte meg tegnap a Millenárist, ahol a Fidesz tartotta kongresszusát. Végig a sajtó teljes nyilvánossága előtt, ahogyan a hű média azt külön hangsúlyozta.

Charta: Orbán a Rákosi-korba vezeti vissza az országot

Magyarországon újra a múlt század negyvenes-ötvenes éveinek légköre érzékelhető, Orbán Viktor a jelek szerint végleg rálépett arra az útra, ami visszavezeti Magyarországot az önkény, a gyalázat és a szenvedés világába - egyebek mellett ezt tartalmazza a Magyar Demokratikus Charta nyilatkozata, amely a "Fidesz politikai ellenfeleinek meghurcolásáról" szól.

Orbán elmondja, mit tudott meg az emberektől

Kezdődik a munka a Házban, és ma még a miniszterelnök is beveti magát.

 

Orbán Ráchel és Szájer Fanni nyilatkozik

Vajon nepotizmus-e, hogy a múlt heti Volt-fesztiválon Orbán Ráchel és Szájer Fanni hostesskedtek az Európa Kemping szekcióvezetőiként? - elmélkedik a Napi Fix bloggere, akinek a két politikuscsemetéről azonnal eszébe jutott Tornóczky Anita.

Inkább balkániságunkat, mint európaiságunkat bizonyítjuk azzal, hogy az uniós elnökség zárórendezvényén a miniszterelnök lánya hostesskedik állami pénzből - véli a Napi Fix bloggere.

"Ráchel és Fanni helyes csajoknak tűnnek, nincs velük semmi baj: a beszámolók szerint értelmesek, lelkesek, rátermettek. Az Estében és a Tényekben is láthattuk őket, mint a hétvégi nagysikerű és nem mellesleg az uniós elnökség záróbulijaként is szolgáló Volt fesztivál Európa Kemping szekciójának két szervezőjét. Tehát az esettel kapcsolatos kínzó kérdések és feltételezések sem elsősorban Ráchelnek és Fanninak szólnak (bár lassan már ők is elég idősek legyenek ahhoz, hogy lássák, milyen helyzetben vannak), hanem apukáiknak."

És azok a bizonyos kérdések:

"Tényleg a két lány találta ki az egészet, szerzett rá pénzt és megcsinálta?"

"Képesek lettek volna-e ugyanerre, ha történetesen nem Orbánnak és Szájernek hívják őket?"

"Lett volna-e rá pénz (állami, önkormányzati és magán) akkor is, ha a rendezvény két húzóneve nem Orbán és Szájer?"

"Vagy a két csajt csak beszervezték azok, akik éppen az ő részvételüktől reméltek magán és állami pénzt szerezni az eseményre?"

"Balkániságunkat vagy európaiságunkat bizonyítjuk azzal, hogy az uniós elnökség záró rendezvényén a miniszterelnök lánya hostesskedik?"

"És végül: hogyan egyeztethető össze a közélet tisztaságával, hogy az állami forrásokból két vezető fideszes politikus csemetéje munkálkodik."

A blogger Tornóczky Anita örökérvényű kérdésfeltevésével foglalja össze mondandója lényegét: "Hát, akkor most ezt így hogy?"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
A NOL kiadója a Népszabadság zrt. © Minden jog fenntartva.