Nyüzsögnek a kémek Magyarországon

Megélénkült az orosz hírszerzés félig nyílt és titkos információszerző tevékenysége hazánkban az ukrajnai válság nyomán – írta a Magyar Nemzet katonai forrásokra hivatkozva.

Mivel olyan ütközőzónában vagyunk, ahol egymás titkait igyekeznek kifürkészni a nyugati és a keleti nagyhatalmak, a magyar elhárító szervezeteknek egyre több a feladatuk, melyhez többletforrásra lenne szükség - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Kettős szorításban vagyunk régóta, de ez most fokozódott az ukrán válság miatt – mondták a lapnak katonai források azzal kapcsolatban, hogy mennyire élénkült meg az orosz hírszerzés tevékenysége Magyarországon az ukrajnai fegyveres konfliktusok kapcsán.

A lap szerint hazánk sajátos ütközőzóna szerepet tölt be, hiszen az Európai Unió és Ukrajna határán helyezkedik el. Így ki vagyunk téve mind az amerikai, mind az orosz titkosszolgálatok igen aktív tevékenységének. Miközben az oroszok a NATO lehetséges hadműveleti terveit, az unió következő politikai, gazdasági lépéseit kívánják kifürkészni, többek között rajtunk keresztül, addig az amerikai hírszerzés „figyelésének", lehallgatásainak szinte folyamatosan ki van téve az ország, hasonlóan Európához.

Az orosz polgári és katonai hírszerzés (az SZVR és a GRU) eddig főként „lábon" volt erős – vagyis a személyes, operatív kapcsolatokra épített az információszerzésben – most viszont egyszerre növelte aktivitását műveleti és informatikai vonalon, nem kevés gondot okozva a magyar nemzetbiztonsági szerveknek – írta a lap.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.