Nyomozás vesztegetés miatt Balmazújvároson

A balmazújvárosi önkormányzat hivatalát érinti az a nyomozás, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség folytat március 22-ig. Az ügyben állítólag két vezető beosztású dolgozót és egy helyi vállalkozót gyanúsítanak.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vesztegetés bűntette miatt folytat eljárást a balmazújvárosi önkormányzat hivatalát érintően. A nyomozás határideje 2014. március 22. napja, a nyomozás érdekeire tekintettel további részletekről nem kívánunk nyilatkozni - közölte lapunk érdeklődésére Simon Richárd főügyészségi ügyész, a KNYF  helyettes szóvivője.

Az ügy előzménye, hogy a Hajdú-Bihar megyei kisváros polgármesteri hivatalában az elmúlt hetekben iratokat foglaltak le a hatóságok, és meg nem erősített hírek szerint gyanúsítottként hallgatták ki a hivatal két vezető beosztású dolgozóját, valamint egy helyi vállalkozót. Az első hírek arról szóltak, hogy az ügy egyik gyanúsítottja a helyi jegyző, ám Balmazújvároson a jegyzői pozíció jelenleg nincs is betöltve, a hivatalvezetői feladatokat az aljegyző látja el.

Az eljárásról megkérdeztük Tiba István polgármestert, fideszes parlamenti képviselőt, aki azt mondta: nem tud részleteket az ügyről. A politikus - akit nem hallgattak ki a nyomozók - hozzátette: az aljegyzőtől mindössze annyi értesülése van, hogy a városházától a hatóságok iratokat kértek be, de ha többet megtud a nyomozásról, akkor január folyamán áll a sajtó rendelkezésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.