Nyomoz a rendőrség Bajnai munkatársának zaklatása miatt

Tiltott adatszerzés és zaklatás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást egy Együtt-aktivista feljelentése alapján a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Erről az érintetett, Bogád Zoltán tájékoztatta pénteken az állami hírügynökséget. A nyomozással a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg az ügyészség december 4-i határidővel - olvasható az erről szóló dokumentumban.

Bogád Zoltán elsősorban azt kifogásolja, hogy Zsigó Róbert bajai polgármester (Fidesz), a település közgyűlésének ülésén szó szerint idézte azon telefonbeszélgetéseit, amelyeket a város főterén, egy nyilvános helyen folytatott. Vagyis azt feltételezi, hogy lehallgatták a telefonját.

Az Együtt aktivistája, volt újságíró még szeptember 27-én tett feljelentését a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen. Ebben, az MTI-hez is eljuttatott dokumentumba leírja, hogy a szeptember 22-i bajai időközi önkormányzati választást megelőzően egy-másfél héttel időnként a városban tartózkodott, ahol a helybeliekkel beszélgetett a mindennapi életükről. Ezen alkalmakkor arra lett figyelmes, hogy egy-két ember állandóan követi, amit megfélemlítésként, adatszerzésként értékelt.

Szeptember 26-én a város főterén, egy kávézóban ülve több telefonált a többi között az ellenzéki pártok aktív vezetőivel, a közelgő választásról - írta.

A "zaklatói", akik egy távolabbi asztalnál ültek le, ekkor is követték, azonban beszélgetéseit nem jegyzetelték és a távolság miatt szerinte nem is hallhatták. Ezért furcsállta, hogy a városi közgyűlés szinte ezzel párhuzamosan megkezdett ülésén a polgármester szó szerint idézett a telefonbeszélgetéseiből, megjelölve beszélgetőtársait is.

A feljelentésében Bogád Zoltán azt írta: világossá vált számára, hogy követése célja tevékenysége rögzítése, azért, hogy azt politikai célból tárolják és továbbítsák. Szintén egyértelművé vált szerinte, hogy beszélgetései rögzítéséhez és továbbításához technikai eszközt is igénybe vettek.

Zsigó Róbert az erről szóló, a sajtóban közzétett hangfelvétel tanúsága szerint azt mondta az önkormányzati ülésen: "itt ült ma reggel fél kilenckor a főtéren egy kávéház teraszán Bogád Zoltán alias Zutyu, az egyik országos internetes portál munkatársa, aki telefonon arról tájékoztatta a, gondolom a főnökeit, hogy ugyan elutasították az önök beadványát, de mindenképpen kéne még tovább folytatni, merthogy fontos lenne, hogy Baja városában ne legyen nyugalom. Azt mondta szó szerint, hogy olyanokat kellene írni a jövő héten, olyan cikkeket, amelyekben (...) hogy itt a várost vezetők kiskirálykodnak."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.