Nyomoz a Klik a miskolciak támogatói után?

Nyomozni kezdett a Klik, hogy kik írták alá Makón a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelét támogató nyilatkozatot. Erről egy utazó gyógypedagógus nyilatkozott, aki két hónapig nem kapott fizetést és útiköltség-térítést.

A főnökénél tudakozódtak a Csongrád megyei Klikből annak az utazó gyógypedagógusnak, aki az elsők között aláírta a tanitanek.com weboldalon, hogy csatlakozik a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt leveléhez. Azt akarták megtudni, hányan írták alá a tiltakozást a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének dolgozói körül – írja a Délmagyar.

Horváthné Oláh Mária a lapnak azt nyilatkozta: nagyon sok pedagógussal találkozik, és mindenkinek megegyezik a véleménye a miskolciak levelében leírtakkal. A gyógypedagógus névvel és munkahellyel vállalja véleményét, és reméli, hogy minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Horváthné Oláh Mária már korábban is nyíltan bírálta a Kliket, mert a Makó környéki településekre kijáró gyógypedagógusként két hónapig nem kapott sem fizetést, sem költségtérítést. Ő a munkatársai közül egyedül merte aláírni a tiltakozást – ennek tulajdonítja, hogy nyomoznak utána. Ott, ahol teljes tantestületek vállalják föl a tiltakozást, kevésbé mernek föllépni az intézményfenntartó vezetői.

A lap idézi a tanítanek.com oldal adminisztrátorát, Majoros Kadosát, aki szerint többen kérték, hogy mégis töröljék az oldalról vagy a saját nevüket, vagy az iskolájukét, mert félnek a megtorlástól.

Az RTL Klub Híradója az ügyben megkereste a Kliket felyelő Emberi Erőforrások Minisztériumát, amelytől a csatorna írásban a következő választ kapta „A KLIK nem indít és nem is indíthat nyomozást egyik munkavállalójával szemben sem, és semmiféle szankcióban nem részesül az, aki aláírta a tiltakozó ívet."

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.