Nyolccentis csövet felejtettek egy férfi lábában Szegeden

A makói Lénárt Istvánt nyolc évvel ezelőtt elütötte egy autó. Súlyosan megsebesült, Szegeden többször is megoperálták. Az egyik műtét alkalmával a lábában felejtettek egy nyolccentis csövet, amelyet a fotelben ülve tapintott ki a bőre alatt.

Hiába telt egy nyolc év a műtétsorozat óta, Lénárt István jobb combjában nem szűnt a fájdalom. Otthon, a fotelban ülve tapintotta ki a lábában felejtett műanyag csövet – írja a Délmagyar. Elment a háziorvosához, aki tanácstalan volt, és beutalta a sebészetre.

A röntgenfelvétel igazolta a gyanúját, egy dréncső nagyjából 8 centiméteres darabja maradt a testében. Miután sem a balesete előtt, sem azóta nem operálták, biztos benne, hogy ez nyolc évvel ezelőtt kerülhetett az alsó lábszárába, majd onnan vándorolt fel valahogy a combjába.

Az úgynevezett szívódrént, amit a műtét után felgyülemlő folyadék leszívásához alkalmaznak, múlt héten a makói kórházban el is távolították a férfi lábából. Lénárt szerencsés, a fájdalmon kívül a cső trombózist, vagy egyéb komoly problémát is okozhatott volna.

László elhozta emlékbe a csődarabot, és műhibaperre készül a szegedi kórház ellen.

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a szegedi klinikai központot is. Ott azt a választ kapták, hogy megvizsgálták a dokumentációit, és egyértelműen tudják bizonyítani a műtéti leírással, illetve az operáció után készült röntgenfelvételekkel, hogy a lábszártörés műtéti ellátásakor nem használtak csöves drént.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.