Nyílt levélben válaszoltak Gálvölgyi kézmozdulatára

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Mihályi Győző nyílt levélben reagált arra, hogy Gálvölgyi János a Heti Hetesben félreérthetetlen kézmozdulattal üzent neki.
Mihályi azzal kezdi az írását, sajnálattal volt tanúja, amint „nemrégiben a Heti Hetes című műsorban – egy félreérthetetlen, és nem túl hízelgő, mi több, durva kézmozdulattal beintettél – véleményt formáltál a Színházi Dolgozók Szakszervezetéről”. Szerinte a SzíDoSz elnökségét, melynek jelentős művészek is tagjai, bánthatta ez a megnyilvánulás, nem beszélve a tagságról.

A SzíDoSz 17 tagú elnöksége – amelynek tagjai többek között a Vígszínház, az Operettszínház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház vezető művészei – minden igyekezetével képviseli a színészek érdekeit – szögezi le Mihályi. „Természetesen még jobb eredményeket érhetnénk el, ha több neves, vezető színművészt is tagjaink között tudhatnánk. Szavukat hallatva a döntéshozók is jobban odafigyelnének a Színházi Dolgozók Szakszervezetére és tevékenységére.”

„Természetesen szíved joga véleményt alkotni, de mivel nem vagy tagunk, szeretném, ha reálisabb képet alkotnál rólunk, ezért figyelmedbe ajánlom az alábbiakat” – írja Mihályi Gálvölgyinek, és hosszan sorolja a nyílt levélben, milyen eredményeket értek el. Emlékeztet például, hogy százéves a színészszakszervezet, de felsorolja azt is, 1999 óta működik a Pécsi Ildikó kezdeményezésére létrejött Segítsünk Alapítvány a munkanélküli tagok megsegítésére. Az Alapítványnak köszönhetően számos bajba jutott tagunkon tudtunk segíteni. „Köszönet azoknak Kossuth-díjas színművészek nagylelkűségének, akik érdemesnek tartották a Színházi Dolgozók Szakszervezetét arra, hogy támogassák az Alapítványt, mi több, hogy végrendeletükben nagyobb összeget hagyományozzanak az Alapítványra” – áll a nyílt levélben, amely azt is Gálvölgyi figyelmébe ajánlja, hogy 2003-tól 10-15 százalékos vásárlási kedvezményeket biztosít tagkártyával rendelkező tagjainak, két esztendeje pedig Básti Lajos-díjat adnak át a POSZT-on.

A nyílt levél teljes változatát a szinhaz.hu közli.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.