'A Fidesz elindította minden idők legdurvább kampányát'

A szocialisták szerint már elindította a Fidesz minden idők legdurvább kampányát; így reagált Nyakó István szóvivő arra az interjúra, amelyben Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerint szocialista részről minden idők legdurvább kampányával kell számolni.

Az MSZP szóvivője, Nyakó István úgy vélekedett, a Fidesz nem készül a durva kampányra, hanem azt csinálja; "legyen bármi ára Orbán Viktor hatalmi törekvéseinek: felgyújtott MTV-székház, összetört autók vagy egymás ellen uszított barátok".

A szóvivő Szijjártó Péter kijelentéseire reagált: a Fidesz elnöki stábjának vezetője az MTI-nek adott interjújában egyebek mellett azt mondta, hogy a szocialisták részről minden idők legdurvább kampányával számolnak a Fideszben.

Orbán Viktornak és akarnokságának köszönhetően egyre jobban látni és érezni az erőszakot - közölte a szocialista politikus, hozzátéve: azzal, hogy zöld utat kapott az erőszak, a fideszes képviselők azt gondolják, bármit megtehetnek. Ha volt párt, amely állandó kampányterepnek tekintette Magyarországot, akkor az éppen a Fidesz volt.

A fideszes képviselők már bemutatták a tervezett kormányzás teljes eszköztárát a korrupciótól a pökhendiségig, a durva erőszakig. Az elmúlt hónapokban látni lehetett azt is, miként működik az önkormányzatokat megcsapoló fideszes pénzszivattyú.

A szóvivő szerint most abból is ízelítőt kaphatott mindenki, hogy miként bánik a Fidesz a szavazókkal, "ököllel és pisztollyal megy nekik", miközben a párt vezérkara megint csak hallgat. A hallgatásnak Nyakó István szerint az az oka, hogy "elindultak a szüreti mulatságok" Orbán Viktor tokajhegyaljai birtokain. A Fidesz megnyitotta a kampányt, és a nyitány üzenete kristálytiszta: "ha nem vagy velünk, nem azt csinálod, amit mondunk, ütni és lőni fogunk téged".

Magyarország elkezdhet félni - fogalmazott Nyakó István. Hozzátette: ha Orbánékon múlott volna, akkor egy nyugodt perce nem lett volna az országnak, csak azért, mert 2006-ban sem szerezhették vissza az áhított hatalmat.

A hírek magukért beszélnek, ezek úgy szóltak, hogy "Többször is megütött egy nyugdíjast a dévaványai Kék teve nevű vendéglő mosdójában a helyi fideszes önkormányzati képviselő" vagy "Gázpisztollyal lőtt támadójára egy fideszes önkormányzati képviselő Esztergomban". Az elmúlt időszakban szinte nem volt olyan nap, amikor a Fidesz ne fújt volna harci riadót. Az ellenzéki párt "csatateret csinált" Magyarországból. Ez így volt akkor is, amikor együttműködésre, közös munkára lett volna szüksége az országnak.

"Vagy nyílt, durva, vagy sunyi, mellébeszélő kampányt folytattak, amikor 2006-ban a szélsőségesek felgyújtották Budapestet, és amikor roma honfitársaink ellen indított háborút az egyre jobban megerősödő szélsőjobboldal" - fogalmazott az MSZP szóvivője. Szerinte a Fidesz az együttműködés helyett a durva támadást választotta akkor is, amikor kitört a gazdasági válság; azt soha nem mondták el, milyen megoldásaik vannak, ehelyett "éjjel-nappal a kormányt támadták".

A Jobbik bevallása szerint "több mint félezer fideszes internacionalista" harcol soraikban; ezeknek a légióknak Demeter Ervin és Cser-Palkovics András Fidesz-Jobbik közös képviselők az élharcosai - mondta végül Nyakó István, aki úgy fogalmazott: "erre varrjon gombot Szijjártó Péter".

MSZP: milyen lesz az új évad?
Mszp kongresszus, Bajnai Gordon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.