Norvég Alap: fideszes e-mailről jött a magánszemély feljelentése

A VI. kerületi Fidelitas tagja az a magánszemély, akinek feljelentése nyomán sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak a Norvég Civil Alapok ügyében a hatóságok – írja a VS.hu.
A portál információi szerint a vitatott jogalapú KEHI-vizsgálat mellett indult eljárás elvben ismeretlen tettes ellen folyik, ám a norvég alap pályázatait felügyelő Ökotárs Alapítványtól kéri az adatokat a rendőrség. A kormány tagadta, hogy köze lenne a feljelentéshez. Mostanra kiderült, Fidelitas-tag kezdeményezte az eljárást, és könnyen lehet, hogy személyes bosszúról van szó.

Tényi István, a terézvárosi Fidelitas tagja, a feljelentést is pártbéli email-címéről küldte el a Fővárosi Főügyészségnek június végén.

A férfi korábban a Szegényeket és Rászorultakat Segítő Alapítvány (Szersa) oktatási központjában tanított, de négy hónap után elküldték, mert politizált az iskolában. Ezután egy bagdadi robbantást ábrázoló fotót küldött diákjainak, azt írva: ez marad az iskolátokból is. A volt oktató ellen közveszéllyel fenyegetés miatt eljárás indult.

Az oktatási központ felszámolására tett több, eredménytelen kísérlet után júniusban nyilvánosságra került, hogy a Szersa iskolájának vezetője tagja volt Norvég Civil Alapok pályázatait elbíráló bizottságnak. Tényi ekkor tett feljelentést, igaz, ő költségvetési csalás miatt, amelyből a rendőrségre már egy sikkasztási ügy érkezett. Az iskolavezető helyzetét nyilván az sem segítette, hogy 2002-ben önkormányzati képviselővé választották Hatvanban – az MSZP színeiben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.