Nincs meg a Fidesz-alelnök Vizoviczki-levele az ügyészségen, Kubatovék megmagyarázzák

Nincs az ügyészségen Vizoviczki László Kubatov Gábornak írt levele, amelyet a Fidesz pártigazgatója állítása szerint átadott a bűnüldöző hatóságoknak – derül ki a legfőbb ügyész MSZP-s képviselők kérdésére adott írásos válaszából. Polt azt is közölte, hogy nem érte meg „vádalkut” kötni Vizoviczkival a politikusokról szóló információiért cserébe. Kubatovéknak erre is van magyarázatuk.

Polt Péter legfőbb ügyész szerint nincs az ügyészség birtokában az a Vizoviczki László által Kubatov Gábornak írt levél, amelyben az egykori diszkókirály a Fidesz pártigazgatójától kért segítséget az előzetesből való szabadulásához.

Kubatov Gábor korábban azt nyilatkozta, hogy a levelet azonnal átadta a bűnüldöző szerveknek.

A levél sorsáról Molnár Zsolt és Bárándy Gergely szocialista képviselők írásbeli kérdésben kértek információkat a legfőbb ügyésztől. A válaszról a Mandíner számolt be elsőként.

Mint Polt kifejtette: nyolc oldal terjedelemben foglaltak le levéltöredékeket Vizoviczki László Kubatovhoz írt leveléből, azonban „nem állapítható meg, hogy a bűnjelként lefoglalt irat megegyezik-e azzal a levéllel, amelyről Kubatov Gábor (...) azt nyilatkozta, hogy átadta a bűnüldözési szerveknek, mivel az nem került a Központi Nyomozó Főügyészség birtokába". Staudt Gábor jobbikos képviselő ugyanerre vonatkozó kérdésére Polt még azt is hozzátette, hogy az ügyészségnek nincsenek információi ennek a levélnek a sorsáról.

Kubatov Gábor egy szóval nem mondta, hogy a levelet az ügyészségnek adta volna át – magyarázta az ellentmondást a Népszabadság Online kérdésére az időközben Fidesz-alelnökké választott politikus titkára. Kindlovits Máté hozzátette, a levél keletkezése idején összesen öt szerv foglalkozott a Vizoviczki-üggyel.

A budapesti éjszaka uraként számon tartott Vizoviczki Kubatov közreműködését kérte ahhoz, hogy a hatóságok engedjék ki az előzetes letartóztatásból, és szabadlábon védekezhessen az ellene folyó eljárásokban. Vizoviczki arra hivatkozott, hogy korábban ő segített be a Fidesz egyik kampányában, de a nyomaték kedvéért hozzátette azt is, hogy ha kiengedik, „fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkat" ad majd cserébe.

Kubatov elismerte ugyan, hogy megkapta a házkutatáson lefoglalt, majd bűnjelként nyilvántartásba vett levet, de azt állította, hogy azt rögtön átadta a bűnüldöző szerveknek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.