Nincs béregyezség az egészségügyben

Továbbra sincs megegyezés az egészségügyi bérek emeléséről. A pénteki, immár második forduló után lapunknak Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár azt mondta, már nincsenek olyan messze az álláspontok, mint néhány nappal ezelőtt.

Mint mondta: „apróságokat", a számítások módszertanából adódó különbségeket kell mind két félnek átnéznie a tárgyalások következő, szerdai fordulójáig. A béremelés – ha megállapodnak az érdekképviseletekkel – még idén elkezdődhet. A megbeszélésen ott ült a nemzetgazdasági tárca államtitkára, Banai Péter Benő, és ezúttal ő sem zárta ki a 2016-os béremelési a lehetőséget.  (Az érdekképviselők szerint a szerdai egyeztetésen a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője nem konkrétumokról beszélt, hanem esetleg teljesülő lépésekről.)

Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta: szándékaik szerint az alapbérek mellett a pótlékok is emelkedhetnek.

Reggel a közszolgálati rádió reggeli hírműsorából Orbán Viktor miniszterelnök is üzent az egészségügyben dolgozóknak. Ő azt mondta: egy átfogó rendszerben, „lehetőleg 3-4 éves bérfelzárkóztatási döntések keretében" kell emelni az orvosok és az ápolók fizetését. Beszélt arról is, hogy csökkenteni kell a különbséget a nyugati és a magyarországi orvosbérek között, jelezve azonban: azt nem merné állítani, hogy a következő egy-két évben sikerülhet utolérni a nyugati béreket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.