Nézettségben is megbukott az állami hírcsatorna

Katasztrofális nézettséget produkált a vasárnap indult állami hírcsatorna, amely kínos bakisorozatával szakmailag már tegnap megbukott.
Az atv.hu-n tették közzé a Nielsen Expressz mérését, amely szerint totális kudarcnak tűnik a hírcsatornává alakított M1 első napja. Az adatok szerint vasárnap az ATV 17 és 22 óra között végig verte az M1-et az összes felnőtt tévé-előfizető körében, pedig az ATV lefedettsége 88, az M1-é viszont 100 százalékos, azaz - az ATV-vel szemben - minden háztartásban nézhető.

Az állami hírcsatorna esti műsorai 17 és 22 óra között az összes tévé-előfizető 1,2 - 1,3 százalékának érdeklődését keltették fel. Az ekkor tévé előtt ülő felnőtt tévé-előfizetők 2,4-3,3 százaléka nézte az M1-et.

A kora esti időszakban, az ellenzéki tüntetés idején az ATV-t a tévé előtt ülő felnőttek 10,4-10,8, az állami hírcsatornát ugyanennek a körnek a 2,6-3,3 százaléka választotta. Az összes, 18 évesnél idősebb tévé-előfizető körében ebben az időszakban az ATV 5,1 százalékot, az M1 3,3 százalékot ért el.

A 18 és 49 év közötti korosztályhoz tartozó kábeltévé-előfizetők körében még súlyosabb kudarcot vallott az állami hírtévé. Az e korosztályhoz tartozó összes tévé-előfizető körében az M1 esti hírműsoraira 0,3-0,5 százalék volt kíváncsi.

Érdekesség, hogy 17.45-kor az M1 nézettsége 18-49 év közötti korosztályban a Nielsen adatai szerint konkrétan 0,0 százalék volt.

Az állami média évi 80 milliárd közpénzből, az ATV viszont 1,9 milliárd forint privát forrásból gazdálkodik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.