New York-i vacsorával oldanák meg a kitiltás rejtélyét

Deutsch Tamás már amerikai bombázókat lát.
A bombázás sem kizárt – kommentálta a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a pénteken kitört amerikai-magyar kitiltási botrányt, amelyben az Egyesült Államok „tíznél kevesebb" üzletembert vagy kormányzati, illetve kormányközeli személyiséget nyilvánított persona non gratának a tengerentúli ország területén.

Az amerikaiak egy tíz évvel ezelőtti korrupcióellenes elnöki proklamációra hivatkozva állításuk szerint hitelt érdemlő bizonyítékok alapján hozták meg a döntést a magyarok kitiltásáról, amely gyakorlatilag egy egész életre szól. Az, hogy a döntés kikeket érint, egyelőre nem világos, de a Polgári Platform New York-i vacsorára hívta azokat, akiknek a neve felmerült az ügyben. Jelentős részük az első hírek felröppenése után cáfolta az érintettségéről szóló információkat. Az amerikaiak – André Goodfriend, a budapesti nagykövetség ügyvivője – a maguk részéről semmiféle részletet nem árultak el az ügyről. A vacsorát a Polgári Platform a New York-i Magyar Házba, esetleg a magyar ENSZ-képviseletre szervezné.

Ami Deutschot illeti, ő a Facebookon a következőket írta a kitiltás kapcsán: „Most ezt a kitiltás cuccot tolják odaátról megfegyelmezésileg, de ha úgy hozza kedvük, a bombázás sem kizárt. Próbálok felkészülni minden lehetőségre" – írta a Facebook-oldalára a Fidesz EP-képviselője.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője arra kérte az amerikai hatóságokat, hogy ismertessék bizonyítékaikat a korrupciógyanúra hivatkozva meghozott beutazási tilalommal kapcsolatban, ellenkező esetben szerinte nyilvánvalóan provokációra kell gondolni az ügyben. A kormánypárti politikus erről az ATV Szabad szemmel című vasárnapi műsorában beszélt. Arra a felvetésre – írja az MTI –, hogy a Fidesz vasárnapi kampányértékelőjén tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök nem reagált az ügyre, Rogán Antal azt mondta: valószínűleg azért nem tért ki rá a kormányfő, mert hozzá hasonlóan ő sem tudja eldönteni, hogy ez most vicc, vagy komoly.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.