galéria megtekintése

Népünket boldoggá tette a pirotechnika

48 komment


Kácsor Zsolt

Az idei volt az utolsó augusztus 20-i tűzijáték, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök még nem a királyi várból tekintett meg. Jövőre már neki lesz a legszebb kilátása.

Államalapításunk történelmi napját a magyar dolgozók tömegei békésen, fegyelmezetten és rendben ünnepelték, a Budapesten szombaton este 21 órától lebonyolított pirotechnikai attrakció megtekintésére több tízezer magyar ember gyűlt össze. A bemutató összességében káprázatosnak/bámulatosnak/egyedülállónak/lélegzetelállítónak értékelendő (a megfelelő jelző a későbbiekben kiadott, központi sajtóközleményben kerül pontosításra).

Fotó: Koncz György / Népszabadság

A fővárosi megtekintési pontokra boldog, kiegyensúlyozott arcú magyar emberek érkeztek, a Batthyány téren véletlenszerű szondázás módszerével körükben elvégzett közvélemény-kutatásaink eredménye szerint a káprázatos/bámulatos/egyedülálló/lélegzetelállító tűzijáték legtöbb eleme tetszést aratott, a bombatelepek és vetőcsövek működését a magyar emberek kimagaslóan pozitívnak értékelték.

 

A bemutató változatos színvilágának összeállítása az előzetes elvárásoknak és az eddigi gyakorlatnak megfelelt, míg a zenei aláfestésről az István, a király című rockopera egyes betétdalainak megszólaltatása gondoskodott. Ezzel kapcsolatban azonban nem hallgatható el az a tény: a rakparton több magyar dolgozó békésen és fegyelmezetten szóvá tette, hogy Koppány szerepében vajon miért nem nem Vikidál Gyulát hallották, merthogy – mint fogalmaztak –

„ha Varga Miki énekli Istvánt, akkor nekünk Vikidál az igazi Koppány".

E negatív társadalmi visszajelzés alapján agitációs és propaganda célból gondoskodni kell új óriásplakátok elhelyezéséről, az említett negatív társadalmi visszajelzések csökkentésére, a bíráló elemek kiszűrésére és meggyőzésére további felvilágosító munka javasolt. Megfontolás alá kell venni új társadalmi felvilágosító kampány indítását azzal a céllal, hogy rámutassunk: az alaptörvény-ellenes magatartást tanúsító, a bizánci háttérhatalom által pénzelt Koppány valójában migráns személy volt, míg Vikidál Gyula egy kommunista ügynök, akinek a hangja magyar állami ünnepen többé nem kívánatos (felelős: Habony Árpád).

Hatékony vizuális észrevételezés módszerével megállapítottuk, hogy a Batthyány tér szomszédságában lévő református templom előtt a káprázatos/bámulatos/egyedülálló/lélegzetelállító tűzijáték vizuális élvezetét nagy mértékben gátolják a rakpart vonalával párhuzamosan ültetett fás szárú növények a Szilágyi Dezső téren. Ennek okán – a 2017-es pirotechnikai bemutatóra készülve – megfontolásra javasoljuk az összes Szilágyi Dezső téri fa kivágását vegetációs időszakban (javaslat: az ügyet szakmailag támogató civil szervezet létrehozása operatív eszközökkel, majd a kinyert faanyag karitatív jellegű felajánlása).

Ugyancsak vizuális észrevételezés módszerével került megállapításra, hogy az augusztus 20-i tűzijáték lebonyolításában

a Parlament épülete a díszkivilágítása ellenére passzív módon vett részt,

mivel a Duna budai partszakasza felől nézve a törvényhozás szentélye elhagyatottnak, sőt, kiüresítettnek tűnt (felelős: Fidesz-KDNP-frakció). A passzivitás érzetének kiküszöbölése céljából jövőre indokolt volna a létesítmény Dunára néző, emeleti balkonjainak megnyitása, hogy az ott megjelenő állami- és pártvezetőket a káprázatos/bámulatos/egyedülálló/lélegzetelállító tűzijáték megtekintésére összegyűlt magyar emberek méltóképpen üdvözölhessék a közös integetés módszerével (fehér lovon belovagol: Semjén Zsolt).

Ezzel kapcsolatban természetesen figyelembe kell venni, hogy a magyar nemzet XXI. századi történelme folyamán a 2016-os tűzijáték volt az utolsó, amelyet a Miniszterelnök Úr kénytelen volt nem az őt megillető legmagasabb helyről, azaz a királyi várból megtekinteni. Mivel jövőre a Miniszterelnök Úr már az új rezidenciája erkélyéről kíván letekinteni az őt békésen, fegyelmezetten és rendben ünneplő magyar emberekre,

ezért indokolt a királyi palota előtti magaslat mielőbbi eldózerolása egy korszerű, harmincezer négyzetméteres, betonozott felületű felvonulási tér kialakítása

céljából (kivitelező: Mészáros Lőrinc).

A hatóságokkal hazafias alapon együttműködő titkos társadalmi kapcsolataink jelentéseinek értékelése még folyamatban van, ám az elsődleges adatok szerint a káprázatos/bámulatos/egyedülálló/lélegzetelállító fővárosi eseményt semmiféle rendbontás nem zavarta meg. Szélsőségesen demokratikus elemek felforgató és ellenséges tevékenységet a rendezvényen nem folytattak, ellenforradalmi csoportosulások és a rendszerrel nyíltan szemben álló személyek alaptörvény-ellenes magatartást nem tanúsítottak.

A rendezvény-biztosítási feladatok ellátása során csapaterő alkalmazására nem került sor, így Kövér László házelnök úr előzetes félelmeinek ellenére sem vált szükségessé lóháton vagy járműkötelékben végzett kényszeroszlatás elrendelése (javaslat: Kövér László házelnök napi nyugtató-adagjának emelése).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.