Népszavazás: Lázár János elégedetlen a részvétellel

Orbán Viktor nagy győzelmet hirdetett, a Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont nem elégedett, hiszen érvénytelen lett a referendum. Persze ez nem igaz a saját választókerületére, erre kifejezetten büszke is.

„Nem vagyok elégedett az érvényességet illetően" – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Makó Híradó című helyi lapnak. Szerinte végig kell gondolni, miért maradtak távol „nem kevesen". Lázár úgy látja, azokban a választókerületekben volt magas a részvétel, ahol „az emberek beszélnek egymással és a helyi kormányzati erők és a helyi politikusok megszólították a választópolgárokat".

Ez némileg ellentmond Orbán Viktor miniszterelnök értékelésének, aki szerint a távol maradók rábízták a döntés a szavazókra, és nem is érdemes azon gondolkozni, miért nem szavaztak. Ugyanakkor Lázár is úgy látja: a 3,2 millió nem szavazat „a kormány számára megfelelő politikai felhatalmazás, hogy meg tudja védeni az országot a bevándorlástól és a betelepítéstől".

Lázár okkal elégedett, hiszen a saját választókerülete (amelynek része Makó is) a harmadik legmagasabb részvételi eredményt produkálta az országban.

„A választókerület összes településen nagyszerű eredmény született a részvételt illetően, mindenütt 50 százalék fölött volt a megjelenés, azaz úgy tekinthetjük, hogy itt teljes egészében érvényes is volt a népszavazás" – mondta.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.