Kitiltották a Hócipőt a Fidesz kongresszusáról

„Felsőbb utasításra" elutasította a Fidesz sajtóosztálya a Hócipő regisztrációs kérelmét, így a szatirikus kétheti lap fotósa nem lehet jelen a nagyobbik kormánypárt vasárnapi kongresszusán.
Kitiltották a Hócipőt a Fidesz vasárnapi kongresszusáról – értesült a Nol.hu. Farkasházy Tivadar, a lap főszerkesztője információnkat megerősítette, bár maga igyekszik jóhiszeműen értelmezni a helyzetet.

– Nem tudok másra gondolni, mint hogy szűkös a hely, és a fotósunkat ezért nem engedik be – fogalmazott. Úgy véli, ezért talán a Magyar Idők és a lapja között kellett választani, s vélhetően kisorsolták, kit bocsátanak be.

A Hungexpo területén a kongresszusi küldötteknek 9500 négyzetméter és 84 illemhely áll rendelkezésére Farkasházy szerint, így maga sem gondolja komolyan, hogy a Hócipő munkatársának a helyhiány miatt kell távol maradnia. Sokkal inkább arról lehet szó – tette hozzá –, hogy a kormánypárti politikusok nagyon nem szeretik, ha kifigurázzák, nevetség tárgyává teszik őket.

A főszerkesztő-humorista elmondta: nem azt akarták volna fényképezni, hogy valaki miként eszik vagy mekkorát ásít. Sokkal inkább szerettek volna nyilvánosság elé tárni olyan beszédes gesztusokat, amelyek például azt mutatják, ki hogyan köszön, mennyire hajol meg a párt vezetővel találkozva, esetleg miként lapogatják az emberek egymás vállát. A fotónál szerinte talán nincs is leleplezőbb műfaj, hiszen egy-egy arc sok mindent elárul.

Amikor a regisztrációs kérelmet elutasították, Farkasházy ennek okáról tájékoztatást kért a Fidesz sajtósaitól, de csak azt a választ kapta, hogy a döntés felsőbb utasításra született meg. Arra a kérdésre pedig, hogy a „felsőbb kapcsolattal" lehet-e beszélni, nemmel válaszoltak. Ígérték viszont, hogy elektronikus levélben magyarázattal szolgálnak, de 24 óra alatt az e-mailt nem sikerült elküldeni.

Különben nem ez az első eset, hogy a Hócipőt kitiltják valahonnan – emlékeztetett a főszerkesztő. A Mercedes-gyár avatási ünnepségén sem vehettek volna részt, mert a cég sajnálattal közölte, hogy nincs elég hely, később viszont szívesen látnák a lap munkatársát. Utóbb ezt a döntést felülvizsgálták, és mégis bemehettek. Orbán Viktor ötéves kormányértékelésére viszont – több más ellenzéki médiummal együtt – nem jutottak be.

Farkasházy egyébként most sem adja fel. Ha munkatársa nem is készíthet fotókat, bízik benne, hogy más lapoktól kapnak olyan, a Fidesz sajátos belső viszonyairól is árulkodó felvételeket, amelyeket megjelentethetnek a Hócipőben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.