Némethné nem mondta el, bíróságra megy az LMP

Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul a bírósághoz, mert elfogadhatatlannak tartja Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszternek a párt közbeszerzésekkel kapcsolatos kérdésére adott válaszát.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott, Schiffer András frakcióvezető és helyettese, Karácsony Gergely által jegyzett közlemény szerint az LMP még december végén nyújtott be írásbeli kérdést a nemzeti fejlesztési miniszternek. Ebben egyebek mellett a Közbeszerzési Döntőbizottság eljárásáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjról szóló kormányrendelet teljes döntés-előkészítő anyagának és hatástanulmányának megküldését kérték.

Hangsúlyozzák, hogy a több mint egy éve hatályos kormányrendelet az eljárási díjak "brutális" emelkedését és a közbeszerzésekkel kapcsolatos jogorvoslatok számának csökkenését eredményezte.

Az információk megküldését Németh Lászlóné az adatok döntés-előkészítő voltára hivatkozva elutasította. A közlemény szerint a miniszter válaszában nincsenek konkrét adatok arról, hogy a visszaélésszerű jogorvoslatok valóban meghiúsították volna uniós források lehívását. Egyúttal elfogadhatatlannak tartják, hogy a milliárdos összegű közbeszerzéseknél a kormányrendelet lényegében ellehetetlenítette a jogorvoslatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.