Németh Szilárd úgy látja, Brüsszelből üzentek Gyurcsányék plakátjain

A Demokratikus Koalíció visszautasítja a Fidesz frakcióvezető-helyettesének állítását, miszerint az Európai Unió pénzeli a párt népszavazási plakátkampányát.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese ­az MTI tudósítása szerint ­ szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK új plakátjainak a megjelenésével "most már elég világos mindenki számára", (...) hogy Brüsszelből pénzelik Gyurcsányék és a Demokratikus Koalíció népszavazás-ellenes és bevándorláspárti politikáját". A DK plakátjain a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének a logója - (S&D) - látható, és ezzel árulják el magukat, hogy "a brüsszeli pénzek ismét találkoztak Gyurcsány elvtárssal és pártjával" - fejtette ki a kormánypárti politikus.

A DK szerint ezzel szemben az igazság az, hogy az európai parlamenti képviselőik költségkeretének egy részét fordítják a plakátokra. Mint írták: ilyen költségkerete a fideszes és minden más párt EP-képviselőinek is van. A DK szóvivője, Gréczy Zsolt szerint fölháborító, hogy Fidesz meg mer szólalni, miután eddig 11 milliárdot költöttek a magyar adófizetők pénzéből a gyűlöletkeltő, értelmetlen és felesleges álnépszavazásra. Hozzátette: ebből a pénzből éveken keresztül minden éhező magyar gyerek minden nap meleg ételt kaphatott volna. Mint azt a közleményben a szóvivő jelezte: az efféle támadásokkal csak növelik a DK elszántságát. A Demokratikus Koalíció volt az első, amely távolmaradásra buzdította a választókat - írják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.