galéria megtekintése

Németh Sándor kiosztotta a pápát és a Trónok harcát is

65 komment

Cz. G.

A Hit Gyülekezete vezető lelkészét igazán nem lehet azzal vádolni, hogy csak apróvadakra lövöldözik. Nekiment Obamának, Merkelnek, Sorosnak, a pápának és Brüsszelnek is. Oroszországot viszont védelmébe vette. A Trónok harca és a Csillagok háborúja szerinte a létezés úttalan dzsungelébe vezet.

A pünkösdista-karizmatikus Hit Gyülekezetében érezhetően nehezen tudják feldolgozni, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága az egész országban lehetővé tette a melegek házasságkötését. A téma markánsan előkerült abban a terjedelmes, mintegy 25 oldalas interjúban is, amely a gyülekezet Új Exodus című folyóiratában jelent meg Németh Sándorral vezető lelkésszel.

Eddig a keresztények úgy gondolták, hogy többségi helyzetben vannak Amerikában, de az utóbbi években szembesülniük kellett azzal, hogy kisebbséget képviselnek – kommentálta a bíróság döntését Németh Sándor. Úgy tudja, a tengerentúlon sokan pesszimisták lettek saját hazájukkal és a világgal kapcsolatban, „többen szükségesnek látják, hogy az amerikai keresztények felkészüljenek az üldöztetésre".

Németh Sándor nagy gondnak tartja, hogy a kulturális szféra az Egyesült Államokban is kezdi maga alá gyűrni a kereszténységet, márpedig e modern kultúrának szinte minden eleme ellentétben áll a bibliai világnézettel. Személy szerint ő sem optimista a világ folyamatait illetően, mert úgy véli, a népakarat egyre csökkenő befolyással van rájuk: „az események egy jól átgondolt koncepció, irányított célszerűség mentén alakulnak". Nem csupán a melegházasság kérdése gondol, de azért „jobban alakult volna a keresztények helyzete", ha a melegmozgalommal szemben is tömegméretű ellenállásra került volna sor.

 

A XX. századi náci és kommunista-szocialista kísérletek célja mind az volt, hogy egy „Isten és Törvénye nélküli világot" hozzanak létre. A vezető lelkész megjegyezte: a globális kapitalizmust is ide lehet sorolni, mert a nemzetek széttagoltságát, határait és örökségét kívánja felszámolni. A hatvanéves élettapasztalatára hivatkozó Németh Sándor nem fogadja el, hogy a világ eseményei csak úgy, spontán, illetve akár történelmi törvényszerűségek nyomán alakulnak. Hajlamos elhinni, hogy a titkosszolgálatok, a pénzügyi-gazdasági elit, a befolyásos háttérszervezetek (például a Bilderberg-csoport) inkább alakítják az eseményeket, mint a választott politikai vezetők vagy maga a nép.

A globalisták számos esetben a patriotizmust a nacionalizmussal, azt pedig a nácizmussal azonosítják, hogy vállalhatatlannak állítsák be a hazafiságot – kifogásolta Németh Sándor. A határviták véres konfliktusokat is kirobbantottak, de nem a nemzeti szuverenitás az emberiség eredendő bűne.

A nyugati világban zajló kulturális változásokról a Hit Gyülekezete vezetőjének szintén lehangoló a véleménye. Az okostelefonok, iPad, különböző kütyük, mesterséges intelligenciával felruházott robotok rajongótábora napról napra milliókkal növekszik. E posztmodern bálványok funkciója szinte ugyanaz, mint régen a totemeké, fétiseké volt. Németh Sándor tapasztalatai szerint a komputerfüggőség személyiségromboló, a drogfüggőséghez hasonló tüneteket okoz: ráadásul az internet jóvoltából talán soha nem élt még annyi pornófüggő fiatal, mint napjainkban.

Bárhová utazik, a lelkész azt látja, hogy mindenütt ugyanolyan ruhákban járnak, ugyanazt a divatot követik, ugyanolyan szemüveget hordanak, ugyanolyan ételeket esznek, ugyanazokat a zenéket hallgatják, ugyanazokkal az eszközökkel igyekszenek az alakjukat formában tartani, fiúk-lányok egyaránt gyúrnak és futnak a világ minden pontján – amiből egy dolog lesz nyilvánvaló, hogy semmi más nem fontos, csak az emberi test. Az ennyi érzéki élménnyel dúsított kultúrának kóros függőségekben szenvedő nők és férfiak a termékei. Németh Sándor szerint ez az „elpuhult civilizáció biztos vereségre van ítélve a muszlim kultúrával szemben".

A mostani világkultúrát felelősség terheli, mert tömegeket tesz pszeudolénnyé, önmaga árnyékává – és megfosztja létezése értelmének keresésétől. A Trónok harca és a hasonló művek (Harry Potter, Gyűrűk ura, Csillagok háborúja stb.) az egyént a létezés úttalan dzsungelébe, nem a lényegéhez vezetik.

A politikai marxizmus bukása után továbbra is népszerű a kulturális marxizmus, amelyet alapvetően a kritikai gondolkodás jellemez – nehezményezte a vezető lelkész. A kritizálás ugyanis – állapította meg – mindig uralmi pozícióba hozza az illetőt a kritizált személlyel szemben. Németh Sándor ezt az interjú során később azzal egészítette ki, hogy a marxizmus romboló jellege a létező szocializmus összeomlása után még jobban megerősödött. Egy marxista számára mindaddig, amíg az országot és a közügyeket nem ők igazgatják, vezetik, a folyamatok elfogadhatatlanok, a vezető pozíciókban lévők alkalmatlanok, akik katasztrófába vezetik az országot.

A magyar közéletet, közbeszédet a kritikai gondolkozás uralja, ezért mindennel, így a kereszténységgel szemben is „gyanút, cinizmust, elutasítást gerjeszt". Németh Sándor szerint a cinizmus a mai fiatalok körében is a modernitás szinonimájaként van jelen. Sajnálatos módon „bizonyos egyetemekről olyan cinikus aktivisták kerülnek ki, akik csak a melegmozgalomban, a drogliberalizációban, a nemzetállamok felszámolásában, az Izrael- és keresztényellenességben és ehhez hasonlókban látnak értéket. Ez az új cinizmus az iszlámot és a keleti vallásokat is felhasználja a kereszténység társadalmi háttérbe szorítására."

A migránsválságról szólva – Törökország és a gazdag szunnita országok felelősségét is hangsúlyozva – Németh Sándor kitért arra, hogy Obama és adminisztrációja felelősségét sem lehet megkerülni. Az USA külpolitikája döntően hozzájárult ahhoz, hogy a világ veszélyesebb hely lett mindenki számára, és ahhoz is, hogy „Európa fennállása óta talán egyik legsúlyosabb krízise felé sodródik". Az USA a közel-keleti káosz létrejöttének is egyik előidézője.

A Hit Gyülekezete vezetője nem érti teljesen azt sem, hogy az USA miért képvisel „konfrontatív és diszkriminatív" politikát Oroszországgal szemben: „ismerjük a Putyin-rendszer természetét, de a történelmi előzményeket figyelembe véve a mostani Oroszország nem a legrosszabb hatalmi formáció".

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Németh Sándor szerint Soros György, a „globalista kapitalista elit szószólója" azzal okoz kárt, hogy a migránsválságot „elsősorban üzleti szempontok" alapján közelíti meg, és ezt emberi jogi kérdésként jeleníti meg a médiában. Soros és alapítványai, aktivistái feltétel nélkül támogatják és bátorítják az Európába irányuló migrációt.

Lehetségesnek tartom, hogy Európából Eurábia legyen – jelentette ki egy kérdésre a lelkész. Az erre való nyitottság megvan az EU vezető politikusaiban, sőt – bár Németh Sándor botrányosnak tartja –, Ferenc pápa is ebbe az irányba kívánja vezetni követőit. Ezzel a politikával szemben Kelet- és Közép-Európában látni ellenállást.

Ha a Németország vezetése alatt álló nyugati országoknak sikerülne a kötelező kvótarendszert rákényszeríteni a renitens országokra, a demokrácia még formálisan is megbukna, és helyére egy olyan új, nemzetközi parancsuralmi rendszerben, birodalomban találnánk magunkat egyik pillanatról a másikra, ahol a népakarat annyit sem fog számítani, mint a szovjet birodalomban – fejtegette Németh Sándor.

Reméli, hogy Merkel asszony nem foszt meg bennünket nemzeti önrendelkezési jogunktól, relatíve szuverén államiságunktól, szabadságunktól, és nem is hozza országunkat, népünket olyan helyzetbe, amelyben a gazdasági-pénzügyi összeomlás elkerülése végett kénytelen lesz a magyar kormány „önként" lemondani e jogköreiről. Németh Sándor szerint már most a nemzeti sorsunk jövőbeni alakulásával kapcsolatos kérdésekről zajlik a politikai és kulturális harc.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.