Német és kínai híradók a közmédiában

A HVG információi szerint a már beüzemelt orosz után német és kínai nyelven is az aktuális magyar történéseket összefoglaló hírműsorok gyártását tervezi a közmédia a közeljövőben.

A német nyelvű adás ötletéhez a portál cikke szerint az segített hozzá, hogy a magyar politika irányítói szerint médiakampány zajlik a magyar kormány ellen, a menekültüggyel kapcsolatos intézkedéseket tendenciózusan rossz színben tünteti fel a német sajtó. Ezt a nézőpontot próbálná korrigálni a közszolgálati tévé német nyelvű adása, bár azt, hogy ez volna a háttérben, természetesen soha nem ismernék be a döntéshozók a HVG forrása szerint.

A kínai adással kapcsolatban több komoly technikai probléma is felmerül, például nem áll jelenleg rendelkezésre a megfelelő karakterkészlet a feliratokhoz, és az is kérdésesnek tűnik, hogy kinek szánják, ki fogja nézni ezeket az adásokat. A cikk szerint Európában atipikusak a nem nemzeti nyelven vagy angolul készített hírműsorok. Az MTVA nem erősítette meg, de nem is cáfolta az újság információit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.