Nem lesz egységes munkaszerződés a fővárosi cégeknél

Az MSZP–SZDSZ elutasította a fővárosi cégvezetők munkaszerződéseinek egységesítését.

Leszavazták az MSZP-SZDSZ képviselők annak a KDNP-javaslatnak a napirendre vételét kedden a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságában, amelynek alapján felkérték volna a főpolgármestert a kizárólagos önkormányzati tulajdonú cégekben a vezetők munkaszerződés-kötési, végkielégítési gyakorlatának vizsgálatára, illetve az egységes cégvezetői munkaszerződések kidolgozására.

Bagdy Gábor (KDNP), a helyszíni javaslat egyik benyújtója elmondta, hogy az elmúlt hetek botrányos BKV-s történései kapcsán érthetetlen számukra ez az elutasítás a várost vezető koalíció részéről. Hozzátette: úgy tűnik, hogy mégis lehet igazságtartalma annak a híresztelésnek, miszerint a gazdasági bizottság az egyik főpolgármester-helyettes kézi vezérlésével működik. Mivel a városvezető véleményét nem ismerték a koalíciósok, vélhetően ezért nem is szavazták meg a kezdeményezést.

Hozzájárult a testület egy szerződés módosításához, s ez alapján teljesítettnek veszik azon repülős és ejtőernyős sportolók augusztus 20-i légi bemutatóját, ami végül is önhibájukon kívül meghiúsult - közölte Wieszt János (MSZP), Hutiray Gyula (Fidesz) és Bagdy Gábor.

Szalkai István (MSZP) bírálta a Miniszterelnöki Hivatal eljárását, azt, hogy a főváros által ingyenesen biztosított közterületet továbbadta a külföldi Red Bull cégnek. Emiatt a magyar sportolók, repülők és ejtőernyősök nem tudták teljesíteni az általuk vállalt bemutatókat. A politikus kifejezte reményét, hogy az önkormányzat városképvédelmi bizottságában ez ügyben megkezdett vizsgálat rendezi majd ezt a kérdést, s várhatóan jelentős közterület-használati bevételhez jut az önkormányzat.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.