Nem volt ott a kétharmados szavazáson, büntetést kap a jobbikos

A Jobbik elnöksége százezer forintos pénzbüntetést szabott ki Apáti Istvánra, aki távol maradt a keddi parlamenti szavazástól. Az ellenzéki párt vezetése szerdán arról is döntött, hogy a jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás büntetést von maga után a Jobbik-frakcióban, és a norma visszamenőleg is hatályos.
Vona Gábor elnök-frakcióvezető az MTI-hez eljuttatott közleményben hangsúlyozta, a Jobbik elsődleges célja a Fidesz, valamint az elmúlt huszonöt év bukott elitjének leváltása, elvtelen együttműködés a többi párttal részükről kizárt.

A pártelnök megértését és együttérzését fejezte ki Apáti Istvánnak és családjának amiatt, hogy halálosan megfenyegette egy mátészalkai banda tagja. De a kétharmados többség eltűnése és a Fidesz erkölcsi, valamint legitimációs bukása miatt súlyos felelőssége van minden egyes ellenzéki képviselőnek - írta.

Vona Gábor kitért arra, hogy egyszer betegség miatt ő is távol maradt egy kétharmados szavazástól. Százezer forintos büntetését a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának ajánlja fel - közölte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.