galéria megtekintése

Nem úszhatja meg vizsgálat nélkül a kék lámpát használó kórházigazgató

5 komment


Fekete Gy. Attila

Nem bízza a véletlenre Tényi István, hogy indul-e vizsgálat a szolgálati kék lámpás autóját családi célra is használó kórházigazgató ügyében. Az ország legaktívabb feljelentője máris a rendőrséghez fordult az ügy miatt.

Még a plázába is megkülönböztető jelzéssel jár a Bajcsy-Zsilinszky kórház főigazgatója, akikről egyebek között azt is megírtuk, családi célra is használja autója villogóját. Köztudomású tény ugyanakkor, hogy a rendőrség és az ügyészség sajtóhír alapján nem indít nyomozást.

Így minden bizonnyal ebben az esetben sem történne semmi, ha nem lenne Tényi István. Azonban az ország legaktívabb feljelentője nemcsak grafomán, korán kelő is. Alighogy kikerült lapunk a standokra, már el is küldte „megkülönböztető jelzést adó készülékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése gyanújával” tett bejelentését a BRFK-nak.

Tényi részletesen ismertette cikkünket a rendőrséggel. Leírta, hogy munkatársaink láttak egy Skoda Superbet megállni április 9-én a ferencvárosi pláza előtt. A sofőr arra várt, hogy egy fiatal lány és egy fiú kijöjjön a Lurdy Házból, s miután bepakoltak a csomagtartóba, a sofőr elhajtott. Megkülönböztető jelzést adó készülék – hétköznapi nevén: kék lámpa – volt a gépkocsi tetején.

 
Kék lámpa bevásárláshoz
Veres Viktor / Népszabadság

A fekete Skoda Superb színe és márkája alapján állami autó lehet – írtuk, hozzátéve, hogy a kocsit az elmúlt hónapokban még kétszer láttuk a IX. és a X. kerületben kék lámpával a tetején. Az egyik alkalommal a Skoda a szerkesztőségünk előtti, egyirányú Futó utcából hajtott ki viszonylag nagy sebességgel, villogva menetiránnyal szemben. Máskor az Üllői úton hajtott kék lámpával.

Tényi feljelentése után a rendőrség már nem söpörheti az asztal alá a kérdést, köteles lesz kivizsgálni, hogy jogosan használta-e az igazgató a megkülönböztető jelzést. Bár kérdéses, hogy a vizsgálat kezdetéig nem semmisítik-e meg azokat a térfigyelőkamera-felvételeket, amelyek kétséget kizáróan bizonyíthatnák a jogsértést.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.