Nem tett jót a netadó a Fidesznek

Az internetadó tervezett bevezetése, majd visszavonása után visszaesett a Fidesz–KDNP, erősödött a Jobbik és az LMP a Nézőpont mérése szerint.
A Nézőpont Intézet az önkormányzati választások után, október 14-17. között készült felmérésében még a teljes népesség 32 százaléka szimpatizált a Fidesz-KDNP szövetséggel. Az internetadó tervezett bevezetése elleni tiltakozást követően és a tervezett különadó visszavonása után (november 3-7. között) a kormánypártok támogatottsága enyhén - hibahatár környékén - 29 százalékosra csökkent - írja az Origo.

A kormánypártoktól elfordulók ugyan nem váltottak pártot, de a korábbi rejtőzködők egy része kisebb mértékben a Jobbik és az LMP felé fordult (a Jobbik támogatottsága a teljes népesség körében 11 százalékról 14 százalékra, az LMP támogatottsága pedig azonos bázison 3 százalékról 5 százalékra emelkedett). Az ellenzéki pártok persze ezzel együtt is jelentős lemaradásban vannak a kormánypártok mögött.

A Nézőpont Intézet kutatása szerint a potenciális szavazók körében a Fidesz–KDNP 40, a Jobbik 26, a DK 11, az MSZP 9, az LMP 8, az Együtt–PM pedig 4 százalékon állt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.