Nem segít tovább a menekülteknek a kiskunhalasi MigSzol

Feladta a szélmalomharcot a migránsokat segítő civil szervezet kiskunhalasi csapata. Augusztus utolsó napjától kezdve az önkéntesek nem segítenek tovább a halasi vasútállomáson.

Augusztus 31-ével felfüggesztette működését a kiskunhalasi MigSzol, mivel „ezt a munkát ezzel a létszámmal és ilyen körülmények között folytatni” nem tudják – közölte Facebook-oldalán a MigSzol Halas.

A segítői munka felfüggesztését továbbá azzal indokolják, hogy megépült a GYODA néven ismert kerítés a határon, emellett nem kaptak olyan raktárhelyiséget, amit folyamatosan használhattak volna, ráadásul nem csatlakoztak újabb segítők és szervezetek (tolmácsok, aktivisták) a csapathoz.

A bejegyzésben Törteliné Fodor Mária és Kovács Erika megköszönték a csoport nevében mindazok segítségét, akik adománnyal, támogatással, médiafelülettel, jó szóval biztatták őket.

„Talán ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy Halas egy másik arcát is megmutassa. Talán sikerült bizonyítani, hogy igenis értékes és eredményes a civil kurázsi, hogy léteznek elvek, pártok, világnézeti különbségek felett álló értékek, amelyeket NEM képviselni bűn” – írták a halasi önkéntesek vezetői.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.