Nem működő honlapra költött 50 milliót a Fidesz?

Közel ötvenmillió forintot kért és kapott a Fidesz a parlamenttől egy nem működő honlap fejlesztésére és működtetésére - írja a HVG Online. A képviselőcsoport sajtóosztálya szerint a pénz nem tűnt el, azt egy másik honlapra, a párt oldalára költötték. Szerintük azért kellett átirányítani a pénzeket, mert a frakció eldöntötte, hogy egységesítik a kommunikációt. A döntés ellenére újabb szerződést kötöttek, amely a nem létező honlap fejlesztését célozta 9,8 millióból.

A Fidesz-frakció 2011 és 2013 között három szerződést is kötött az országgyűlési támogatás terhére a fideszfrakcio.hu fejlesztésére, karbantartására és működtetésére, ám a honlapon évek óta nincs semmilyen tartalom, egyetlen funkciója van: az érdeklődőket átvezeti a párt honlapjára. A Fidesz szerint a fideszfrakcio.hu-ra kapott pénzt a fidesz.hu-ra költötték, mert indoklásuk szerint pár éve eldöntötték, rendet vágnak az „információszerzési dzsungelben". Ám arra nem kapott választ a HVG, hogy a döntés ellenére pénzt miért kértek továbbra is a nem létező fideszfrakcio.hu-ra, és miért kötöttek szerződést egy olyan holnap fejlesztésére, amelyről a frakcióvezetés már rég lemondott.

Cikkünk megjelenését követően a Fidesz-frakció sajtóosztálya azt közölte lapunkkal, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a fidesz.hu domain név használatát átadta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjának. A Fidesz-frakciónak van honlapja, amelynek címe fidesz.hu. Közlésük szerint erre az oldalra irányították át a fideszfrakcio.hu domain nevet, tehát a fideszfrakcio.hu és a fidesz.hu egy és ugyanaz az oldal. Mint írják, semmi kivetnivalót nem látnak abban, hogy a párt és a frakció egy portált működtessen. Az online felület tartalmát a frakció határozza meg, éppen ezért az üzemeltetés költségét is a frakció állja - közölte a képviselőcsoport.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.