Nem lesz bizottsági vizsgálat a megzsarolt újságíró ügyében

Az államtitkár is elismeri, hogy valami történt, de a nemzetbiztonsági bizottság fideszes többsége nem tartja szükségesnek a tényfeltáró vizsgálatot.

A kormánypárti többség leszavazta, így nem indul tényfeltáró vizsgálat a sajtóban megjelent hír alapján, amely szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai zsarolással próbáltak beszervezni egy újságírót - nyilatkozta a testület szocialista elnöke a bizottság csütörtöki zárt ülése után a sajtónak.

Molnár Zsolt azt mondta: az AH vezetője lehetővé tette volna, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői is támogatták volna, a kormánypártok azonban politikai döntéssel megakadályozták a tényfeltáró vizsgálatot.

A 444.hu múlt szerdán írt arról, hogy tavaly decemberben egy újságírót zsarolással akartak "titkos együttműködésre" rávenni az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai.

Tasnádi László, a BM rendészeti államtitkára az ülés előtt nyilatkozva megerősítette, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak, amely során megvizsgálják, törvényes volt-e a tevékenység vagy sem.

Úgy fogalmazott: "valami történt az biztos. Hogy hogyan, arról a bizottság előtt számolnak be". Mivel minősített adatokról van szó, ezért többet nem mondott az államtitkár. A nemzetbiztonsági bizottságot a BM államtitkára és Kiss Zoltán, az AH főigazgatója zárt ülés keretében tájékoztatta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.