Nem követett el bűncselekményt Pukli István

Bűncselekmény hiányában még hétfőn megszüntette rendőrség a Tényi István magánszemély feljelentése nyomán közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával indított nyomozást – tudta meg lapunk.

Tényi feljelentésként értékelt és akként is kezelt bejelentése szerint Pukli Istvánnak, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának a tevékenysége miatt kellett felmondania az iskola egyik tanárának. Amikor ugyanis Pukli a kormány oktatáspolitikája miatt polgári engedetlenséget hirdetett, nem kérte ki a tantestület véleményét.

„A felmondását leadó pedagógus veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat, valamint kifogásolta azt is, hogy a média intézményben való nagyfokú jelenléte ellehetetleníti az iskolai oktatást. Ez ellen az intézmény vezetője semmit nem tesz. A helyzetet tulajdonképpen ő maga idézte elő”.

Pukli – akit hivatalosan még nem értesítettek sem a nyomozásról, sem az eljárás megszüntetéséről – szerdán az ATV-ben arról beszélt, hogy az érintett tanár azonnal távozni akart az iskolából. Benyújtotta a felmondását, mire ő figyelmeztette, hogy ez esetben 60 napig még maradnia kell. Az azonnali távozás csak közös megegyezéssel lehetséges.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.