Nem is értik, mi történt Veszprémben

Nem nyilatkoztak a veszprémi Fidesz-jelölt bukása után az országos pártvezetés tagjai. Fel sem vették a telefont. Az egyik kormányközeli forrásunk a kérdésre, hogy meglepte-e a fideszeseket a veszprémi alpolgármester, Némedi Lajos veresége, úgy válaszolt: „Nem nyertünk, de ez be volt kódolva, a kormány mögött a stabil parlamenti többség biztosított, Tapolcán pedig áprilisban győzni kell".

Az mindenesetre már múlt pénteken különös volt, hogy a vezető fideszes politikusok egyike sem tudott munkatársunk érdeklődésére friss veszprémi felmérésekről beszámolni.

A KDNP-s Rubovszky György Kész győzelme hallatán azt mondta, „megdöbbentő", hogy olyan képviselője lesz „az MSZP-nek" a parlamentben (Kész független, de az MSZP támogatta – a szerk.), aki korábban a blogján azt írta, nem hisz az általános választójogban sem, amíg a nem adózók szavazata egyezik az adózók szavazatával. „Nem értem, mi történt Veszprémben. De minden, amihez a kétharmadra szükség volt, már elkészült 2014-re" – mondta a KDNP-s politikus.

A Fidesz este negyed tizenegy körül adott ki egy közleményt, amelyben a kormánypárt gratulál Kész győzelméhez.  Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban a nagyobbik kormánypárt köszönetet mond azoknak, akik munkájukkal segítették helyi kampányukat, továbbá azoknak, akik Veszprémben és a környező településeken részt vettek a választáson és szavazatukkal támogatták Némedit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.