Nem iható a víz a szombathelyi kórházban

Nem megfelelő minőségű, vegyszerszagú a csapvíz a szombathelyi Markusovszky Kórház egyik épületszárnyában, ezért a betegek palackos ivóvizet kapnak - közölte az intézmény gazdasági igazgatója kedden az MTI-vel.

A probléma - amely az ivóvízre és a meleg vízre is kiterjed - három belgyógyászati osztály mellett a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályt érinti mondta el Csuka Lajosné.

A biztonság érdekében azonnal intézkedtek, elrendelték, hogy a csapvíz további utasításig nem használható. Ezzel párhuzamosan gondoskodtak arról, hogy minden szükséges helyre kerüljön palackos tiszta ivóvíz. Az étkeztetés kapcsán hozzátette, a betegek ebben az időszakban dobozos és fóliázott élelmiszereket, valamint palackos ásványvizet kapnak, a mosdókra pedig tájékoztató táblákat helyeztek. Egyelőre fürödni sem lehet, egyszerhasználatos törlőkendőket osztanak ki a betegeknek.

A kórház az esetről értesítette a vízmű ügyeletét és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) városi szervezetének vezetőjét. A vízhálózatból levették a szükséges mintákat, amelyek bevizsgálása a laborokban jelenleg is zajlik.

Az MTI érdeklődésére Csuka Lajosné elmondta, hogy a vízmű visszajelzése már meg is érkezett, vizsgálatuk szerint szerves szennyezőanyagot nem találtak a beküldött mintában.

Az eset a Markusovszky Kórházban a betegellátás folyamatosságát nem érinti.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.