Nem hiszik el, amit a rendőrség mond Váradi András haláláról

A rendőrök szerint nem történt bűncselekmény, amikor az önkormányzati választás előestéjén egy idős férfi halálra gázolta a Mészáros Lőrinccel hadakozó, az alcsúti polgármesterségért küzdő juhászt, Váradi Andrást. A helyiek azonban nem hisznek a rendőrségnek.

Váradi András göböljárási juhász túl sok borsot tört a hatalom orra alá, segített Ferenczi Krisztinának, aki oknyomozó cikkekben, majd egy könyvben is foglalkozott Mészáros Lőrinc polgármester viselt dolgaival, illetve Orbán Viktor vagyonosodásával – írja mai riportjában a 168 Óra Online.

A lap szerint az iratokból az derül ki, hogy Váradi András a 2014. őszi önkormányzati választások előestéjén Alcsútdobozon plakátolt, s amikor végzett, alumíniumlétráját rákötötte a Daewooja tetejére, és hazaindult Göböljárásra. A közeli golfpálya mellett, egy szűk útszakaszon leesett a létra a kocsiról, ezért megállt.

Váradi András juhász Göböljáráson, a háttérben Mészáros Lőrinc földjeivel
Váradi András juhász Göböljáráson, a háttérben Mészáros Lőrinc földjeivel
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Miután valószínűleg áthajtott a létrán, lefékezett mögötte egy Opel. Váradi az autó törökbálinti sofőrjétől elnézést kért, és sietett az úttesten fekvő holmijáért. Az opeles nem látta, hogy mi történt ezután. A rendőrségi adatok szerint az M. házaspár Etyek felől érkező Mercedese körülbelül hetven kilométeres sebességgel ütötte el Váradit. A szakértői papírok szerint a vele szemben álló két autó lámpái zavarhatták a sofőr látását. 

A lap azt írja, Mészáros és Váradi között akkor durvult el a vita, amikor a felcsúti polgármester megvett több földet a Csákvári Mezőgazdaság Zrt.-től. Ezeken állt Váradi birkahodálya is, meg a legelő, egykori focipálya, ahova az előző tulajdonos engedélyével kihajtotta az állatait. Mészáros ezt többet nem engedte.

Az újság megszólaltatta Magyar György ügyvédet, aki azt mondta: a bíróság a legutóbbi tárgyaláson egyetértett azzal, hogy a szakértői állítások ellentmondásosságát fel kell oldani, de abban még nem döntött a bíróság, hogy elrendeli-e a bizonyítási kísérletet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.