Nem hisz Portiknak az ügyészség

A bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség azokat a feljelentéseket, amelyet Tényi István belvárosi Fidesz-tag, illetve Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke tett, miután a gyilkossági ügyben felbujtóként elítélt Portik Tamás tízmillió forintnak megfelelő kenőpénz elfogadásával vádolta meg Rogán Antal fideszes kabinetminisztert, egykori belvárosi polgármestert – értesült a Népszabadság.

A feljelentések hivatali vesztegetés elfogadása, illetve hűtlen kezelés gyanúját vetették fel. A főügyészség megállapította: a feljelentésben foglaltak kimerítették bűncselekmények törvényi tényállását, így azt kellett vizsgálni, hogy a Portik által a bíróságon tanúként előadottak „a nyomozás elrendeléséhez szükséges módon és mértékben bűncselekmények gyanúját is keltik-e".

Az ügyészség pedig arra jutott, hogy Portik nyilatkozatának valóságtartalma önmagában is „erősen kétséges", s ezt csak erősítették a feljelentéskiegészítés során beszerzett adatok. Például az, hogy Portik nem tudta megmondani, melyik Fidesz-irodába vitt pénzt Rogánnak. Mint ahogyan azt sem jelölte meg, pontosan hány eurót adott át Rogánnak, és milyen címletekben. Mindez olyan súlyos kételyeket ébresztett az ügyészségben, hogy nem rendelt el nyomozást az ügyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.