Nem gyógyult még ki Gyurcsány-fóbiájából a Fidesz

A Fidesz helyesnek tartja, ha az állam inkább önmagán és nem az embereken spórol - reagált a kormánypárt Budai Bernadett MSZP szóvivő szavaira keddi közleményében.

A szövegben úgy fogalmaznak: a Fidesz egyetért a kormány azon törekvésével, hogy a költségvetés stabil maradjon és a tervezett három százalék alatti hiánycél idén is teljesüljön, ahogy az 2010-es kormányváltás óta minden évben. A stabilitás javítja az ország megítélését és gazdasági, pénzügyi lehetőségeit - közlik.

Helyes, ha az állam a stabilitás érdekében a saját kiadásait korlátozza, magyarul magán és nem az embereken spórol - jelentik ki, hozzátéve, hogy "a szocialisták kormányzása alatt ez soha nem így történt". Véleményük szerint a "Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt a költségvetési hiány és az államadósság elszabadult, alkalmatlanságuk árát pedig folyton az emberekkel fizettették meg és sorozatosak voltak a megszorítások".

Budai Bernadett, a szocialisták szóvivője egy közleményben azt írta, az MSZP megszorítások helyett az államtitkárok és helyettes államtitkárok számának csökkentését javasolta a kormánynak. Ezzel arra reagált kedden, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára közölte, miközben a költségvetési kiadások 53 százalékát az egészségügy, a szociális terület, a kultúra és az oktatás területén költi el az állam, a bejelentett 110 milliárd forintos zárolásnak mindössze nyolc százaléka, kilenc milliárd érinti a minisztériumot; és az nem érinti az emberek hétköznapjait.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.