galéria megtekintése

Nem érdekelte az életveszélyes tornaterem a Kliket

A fideszes képviselő is hiába kérte, hogy szüntessék meg az életveszélyt a gyulai tornateremben. A Klik csak akkor reagált, amikor a nyilvánossághoz fordult. Az ellenzék a békéscsabai Klik irodája előtt tiltakozott.

Az intézmény tornaterme két éve életveszélyes
Az intézmény tornaterme két éve életveszélyes

Mintha bujkálna a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a neve sincs kiírva a Békés Megyei Könyvtár főbejáratához. Pedig ott székel az egész Békés megyei közoktatást ellátni hivatott és ellenőrző szervezet is az emeleten. Csak az épület hátsó kapujánál, ahol alig jár valaki, hirdeti egy apró betűs felirat az intézmény nevét.

A gyulai Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola Gyulai Pánczél Imre Tagintézménye is a békéscsabai Klik felügyelete alá tartozik. A különféle fogyatékossággal élő gyermekeket oktató intézmény tornaterme két éve életveszélyes, be kellett zárni, mert folyamatosan beázik, lezuhant egy nehéz lámpatest a mennyezetről, omlik a vakolat, és mindenütt penészszag van. A gyerekek szanaszét,

 
folyosókon, kisebb-nagyobb lyukakban tornáznak az iskolákban, hiszen a mindennapos testnevelés azért kötelező nekik, ha lámpatestek hullanak is a tornateremben.

Balogh Lajos, a Fidesz-KDNP gyulai önkormányzati képviselője a nyilvánosság háta mögött már többször is jelezte az illetékeseknek a problémát. A szülők is léptek az ügyben – de nem történt semmi. A fideszes képviselő ezután a nyilvánossághoz fordult, a Békés Megyei Hírlapban cikk jelent meg az ügyről. Laptársunknak, amely a Békés Megyei Klikkel egy épületben működik, a budapesti Klikhez kellett fordulnia, hogy szándékoznak-e kiszorítani valahonnan 6 millió forintot, amennyibe becslések szerint a javítás kerülne. Napokkal később érkezett a tájékoztatás, hogy fölmérték a helyzetet, és várható az épület javítása.

Imre György

Szerdán délben Beázott remények, málló falak címmel flasmobbal egybekötött sajtótájékoztatót tartott Békéscsabán, a Klik irodája előtt az Együtt gyulai és békéscsabai szervezete, valamint az Ébredj Viharsarok Egyesület. Többek között Viharsarok a pedagógusokkal van! feliratú lapokat ragasztottak a korlátra. Bod Tamás, az Együtt gyulai választókerületi elnöke azt mondta: az illetékeseket egyáltalán nem érdekelte, amíg a szülők csak a Klikhez fordultak.

Most sem történt volna semmi a fogyatékkal élők életveszélyes tornaterme ügyében, ha a sajtó nem számol be az esetről, és az nem kelt közfelháborodást megyeszerte. A Fidesz oktatási intézményrendszere képtelen ellátni a mindennapi feladatait. A békéscsabai Klikhez annyi iskola tartozik, hogy nem is képes átlátni őket. A demonstrálók azért emelik fel a szavukat, hogy az eset rendeződjék.

Imre György

Hrabovszki-Megay Oktávia, az Ébredj Viharsarok Egyesület elnöke azt mondta: a gyulai tornaterem ügye csak része a közoktatási rendszer válságának. Békéscsabáról az Andrássy Gyula Gimnázium, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Kazinczy Ferenc Általános iskola, továbbá egyénileg számos pedagógus támogatja a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levelében foglaltakat.

Kecskeméten visszalépett a Fidesz támogatottja

Visszavonta a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium igazgatói posztjára beadott pályázatát a Fidesz által támogatott, a képviselő-testülettől a legtöbb szavazatot kapó Szilágyi Piroska Tünde. Arra hivatkozott, hogy eszközként használták őt egy „elvtelen, agresszív vitában”. Jelen állás szerint az iskolát 22 évig sikeresen vezető dr. Lukács Lajos pályázata érvényes, és most övé az önkormányzat legtöbb támogató szavazata is. Az iskolában a tantestülettől, a diákönkormányzaton és a szülői munkaközösségen át minden véleményezésre jogosult testület egyedül Lukács Lajos pályázatát tartja alkalmasnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.