galéria megtekintése

Nem bírnak leállni: újabb plakátkampányba kezd a kormány

11 komment

NOL/MTI

600 millióért plakátolják ki, hogy mennyire jófej a kormány és hogy mennyire megérte rájuk szavazni.

Tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy nyilvánvalóvá tegye, a magyar reformok működnek, Magyarország jól döntött, amikor 2010-ben saját utat választott - közölte a kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelenti az újabb plakátkampányt
Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelenti az újabb plakátkampányt
Kovács Attila / MTI

Kovács Zoltán azt mondta: a következő napokban kezdődő és szeptember végéig tartó kampányban egyebek mellett család- és adópolitikai intézkedéseket akarnak bemutatni például plakátokon, a sajtóban és internetes felületeken.

 

A szóvivő közlése szerint a kormány úgy gondolja, hogy szükség van egy olyan tájékoztató kampányra, amely részleteiben is tárgyalja ezeket a reformokat, illetve a most elfogadott jövő évi költségvetést érintő legújabb lehetőségeket. Példaként említette a családok otthonteremtési kedvezményét, illetve az életpályamodelleket.

A tájékoztató kampányra nettó 600 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésére - tudatta a kormányszóvivő.

Kovács zoltán szerint az elmúlt időszak alapján látszik, hogy a Magyarország által választott út kifizetődő. Kiemelte, hogy a magyar gazdaság 2010 óta több mint 10 százalékkal nőtt, ami önmagában is optimizmusra okot adó teljesítmény.

Kovács Zoltán nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a mostani tájékoztató kampány a Kétfarkú Kutya Párt plakátjaira adott válasz-e.

Így adtak csattanós választ a kétfarkúak Felcsúton a kormány idegenellenes uszítására
Így adtak csattanós választ a kétfarkúak Felcsúton a kormány idegenellenes uszítására
Teknős Miklós / Népszabadság

Brókerkormány!

"Az MSZP felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-KDNP brókerkormány elpazarol 600 millió forintot arra, hogy óriásplakátokon elmagyarázza az embereknek, hogy ők tulajdonképpen jól élnek" - reagált a kormányszóvivő bejelentésére Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Ha ez igaz lenne - tette hozzá - , nem kellene egy fillért sem költeni „tájékoztató plakátokra”, mert a magyar emberek ezt éreznék. De nem érzik, mert nem élnek jobban: még mindig nálunk van a legmagasabb, 27 százalékos áfa, még mindig 4 millió ember él a létminimum alatt és a családok hó végén már nem tudnak kijönni a fizetésükből. "Az MSZP felszólítja a brókerkormányt, hogy hagyja abba a méregdrága plakátpolitizálást és a pénzt költse inkább az egészségügyre, az oktatásra, arra, hogy az emberek jobban éljenek!"

Plakátfüggők!

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza az újabb "drága és hazug plakátkampány" tervét, és a Fidesz-KDNP törődjön a valós problémák megoldásával, melyek valóban érintik a magyarokat. Az Együtt úgy látja, hogy a Fidesz ismét propagandára szórja a közpénzt, ahelyett, hogy Magyarország válságának megoldásán fáradozna. A közleményben úgy fogalmaznak: a kabinet "plakátfüggőségben" szenved, minden újabb hazugságát országos óriásplakátkampánnyal igyekszik megalapozni, pedig inkább kormányozni kellene.

Oligarchák!

A Jobbik értelmetlen pénzköltésnek véli az újabb plakátolást. A párt a lépés mögött azt feltételezi, hogy a kormány oligarchákat akar kifizetni. "A korrupcióval megszerzett hirdetési felületeket ismét elárasztják a kormányzati öntömjénezés szlogenjei" - közölte a szélsőjobboldali párt. Szerintük nem lenne szükség ilyen kampányra, ha a magyar családok valóban éreznék a kormányzati sikereket - fogalmazott a Jobbik a közleményben, amelyben törekvéseik közé sorolta a "fideszkorrupció" felszámolását, a kormányzati propaganda eltörlését és fenntartható gazdasági növekedést biztosító adórendszer kialakítását.

Ahogy arról már beszámoltunk, a jelenleg futó, idegenellenes plakátkampányra 300 millió forintot költenek, a bevándorlást a terrorizmussal összemosó "nemzeti konzultációjuk" költsége pedig összesen  csaknem egymilliárd forintra rúg. Az ezt megelőző konzultációkra óvatos becslések szerint 3-4 milliárd forintnyi közpénzt tapsolt el a kormány.

És az megvolt, hogy űrállomás épül Felcsúton?

"Űrállomás lesz nálunk? Nem hallottam még róla. De ha stadiont lehetett építeni, az se tűnik lehetetlennek" - így reagált Orbán Viktor falujának legújabb tervbe vett jótéteményére az egyik büfé pultosa, aki ugyan még a Kétfarkú Kutya Párt frissen kihelyezett plakátját nem látta, de megfogalmazta, hogy errefelé semmi sem elképzelhetetlen.

Rab László felcsúti riportját itt olvashatják.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.