Szentgotthárdon is lesz gyűjtőpont

Négyszáz ember egyidejű befogadására alkalmas gyűjtőpont építése kezdődött meg Szentgotthárdon, az ipari park területén szombaton reggel - közölte az MTI-vel  a város polgármestere.

Huszár Gábor elmondta: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól pénteken kapott tájékoztatást arról, hogy szombaton reggel megkezdik a gyűjtőpont építését, amely a tervek szerint egy napot vesz igénybe. A polgármester hozzáfűzte: péntek este telefonon tájékoztatta a szentgotthárdi képviselőtestület tagjait, jelenleg pedig az építkezés helyszínén tartózkodik.

Huszár Gábor hangsúlyozta: a gyűjtőpont létesítésére kijelölt terület lakott területektől viszonylag távol, Szentgotthárd és Rábafüzes között félúton, az ipari park egy őrzött részén terül el, így nem valószínű, hogy a létesítmény működése megzavarná a város lakóinak nyugalmát. Megjegyezte: az ide érkező menekültek között sokféle ember van, köztük kisgyermekes családok is, akik segítségre szorulnak, ezért itt is szükség lesz a karitatív szervezetek támogató közreműködésére.

Szavai szerint nem valószínű, hogy a gyűjtőpontra érkező migránsok közül sokan feltűnnének majd Szentgotthárd belvárosában, hiszen néhány száz méterre az ipari park másik oldalán már ott van Ausztria.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.