Négyötödös alkotmányozást javasol az MSZP

A szocialista párt csak akkor hajlandó részt venni az alkotmányozási folyamatban, ha a kormánytöbbség elfogadja a két említett garanciális törvényjavaslatot, vagy ha az alkotmányozást fél év múlva elölről kezdik.

Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP, azt kezdeményezve, hogy az új alkotmány koncepciójának elfogadásához négyötödös parlamenti többség legyen szükséges, az alaptörvény pedig csak akkor léphessen hatályba, ha azt két egymást követő Országgyűlés jóváhagyja - jelentette be Mesterházy Attila a szocialista képviselőcsoport vasárnapi ülése után.

A párt elnöke elmondta: az MSZP-frakció annak tisztázását várja a kormánypártoktól, hogy támogatják-e a parlament alkotmány-előkészítő bizottságának az új alaptörvény szabályozási elveiről szóló javaslatát. Ha nem, a szocialisták arra kérik a Fidesz-KDNP-t, hogy vonja vissza az indítványt, és az alkotmányozást fél év múlva, a soros uniós elnökség lejárta után kezdjék újra - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila kitért arra, hogy az MSZP ismét beterjeszti az új alkotmány elfogadásához szükséges társadalmi egyeztetésről szóló indítványát. A szocialista párt csak akkor hajlandó részt venni az alkotmányozási folyamatban, ha a kormánytöbbség elfogadja a két említett garanciális törvényjavaslatot, vagy ha az alkotmányozást fél év múlva elölről kezdik - szögezte le a pártelnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.