Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden

Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden szerdán, a rendőrség elfogta az egyik gyanúsítottat, társát még keresik – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a zöldhatárt illegálisan átlépő szír állampolgárokat egy férfi társával vette fel autójába Szegednél szerdán hajnalban. A gyanúsítottak abban állapodtak meg a négy határsértővel, hogy fejenként 750 euróért elviszik őket Budapestre. Útközben egy fegyverutánzattal a náluk lévő pénz átadására kényszerítették a szíriai utasokat, majd kitették őket Szegeden. A határsértők ezután kértek rendőri segítséget.

A nyomozók megállapították a menekülő személyautó rendszámát, majd a rendőrök Hódmezővásárhely központjában felismerték a járművet, és elfogták a benne ülő R. Zoltánt. A kocsiban megtalálták a rabláshoz használt gáz-riasztópisztolyt is – tudatta az őrnagy.

A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 21 éves hódmezővásárhelyi férfit, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A társát még keresik a rendőrök.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.