Négy éve nyomoznak, még gyanúsított sincs

Az újbudai Bikás parki sportközpont 2010 előtti beruházásával okozott kár miatti nyomozást is meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség, ahogy az Andrássy úti tűz ügyében indított eljárást is – számolt be pénteken a Magyar Nemzet az ügyészség tájékoztatása alapján.
Az újbudai sportközpont ügyében négy éve indult a nyomozás, azonban még mindig nincs gyanúsított – ismertették. A büntetőeljárás határidejét 2016. március 8-ig hosszabbították meg a Molnár Gyula korábbi szocialista polgármester vezetése alatt született szerződéssel kapcsolatban.

A kerületvezető 2005-ben kötött 15 éves bérleti szerződést a park egy részének hasznosítására. A százmilliós beruházást az időközben csődbe ment cég a háromszorosára duzzasztotta, Molnár Gyula pedig a kerület 2011-es feljelentése szerint képviselő-testületi felhatalmazás nélkül a megemelt beruházási érték száz százalékára vállalt garanciát úgy, hogy az önkormányzati ingatlanra 300 milliós jelzálogot jegyeztek be.

Terézvárosban február 15-ig hosszabbították meg a 2014 júliusi, Andrássy úti (Kodály köröndi) tűz ügyében indított eljárást. A különösen nagy kárt okozó gondatlan közveszélyokozás miatt zajló nyomozásnak egy gyanúsítottja van, a tetőn dolgozó egyik munkás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.